Najbolje plačani športnik je ...

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ameriška revija Forbes je objavila lestvico najbolje plačanih športnikov v iztekajočem se letu.
Oglej si celoten članek

Priznana revija Forbes, ki vsako leto predstavi tudi spisek najbogatejših Zemljanov, je lestvico največjih športnih zaslužkarjev uredila glede na vse prihodke posameznika, vključno z dobički osebne blagovne znamke.

Na prvo mesto se je letos vrnil ameriški golfist Tiger Woods, ki je zaslužil 78 milijonov dolarjev, od tega 65 mio. od sponzorjev. Sledi mu Roger Federer, čeprav je Švicar iz turnirskih nagradnih skladov letos "pobral" le 6,5 milijona dolarjev, skupno pa je v žep pospravil 71,5 milijona ameriške valute. Vodilno trojko zaključuje Kobe Bryant z 62 milijoni zaslužka.

Le dve ženski med stoterico

Največji zaslužkar med nogometaši je bil letos še vedno David Beckham (skupno osmi), čeprav se je poleti igralsko upokojil. Anglež je prejel 47,2 milijona dolarjev. Za njim sta se na deveto oz. deseto mesto uvrstila Cristiano Ronaldo (44 mio.) in Lionel Messi (41 mio.).

Med stoterico najbolje plačanih sta le dve ženski. Na 22. mestu je ruska teniška lepotica Marija Šarapova, ki je svoj bančni račun letos obogatila z 29 milijoni dolarjev. Njena največja nasprotnica na teniških igriščih Serena Williams je šele 68. z 20,5 mio. letošnjega zaslužka.

Deset najbolje plačanih športnikov v letu 2013:

1. Tiger Woods (ZDA, golf) - 78 mio. $
2. Roger Federer (Švica, tenis) - 71,5 mio. $
3. Kobe Bryant (ZDA, košarka) - 62 mio. $
4. LeBron James (ZDA, košarka) - 60 mio. $
5. Drew Brees (ZDA, am. nogomet) - 51 mio. $
6. Aaron Rodgers (ZDA, am. nogomet) - 49 mio. $
7. Phil Mickelson (ZDA, golf) - 48,7 mio. $
8. David Beckham (VB, nogomet) - 47,2 mio. $
9. Cristiano Ronaldo (Portugalska, nogomet) - 44 mio. $
10. Lionel Messi (Argentina, nogomet) - 41 mio. $

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 02:46 21. December 2013.

    Ti bom pa tkole rekel mike1968.<br /><br />Če te zaposlim in se zmeniva da te plačam 5% od prodaje, bi …

  • 21:38 20. December 2013.

    ENOSTAVNO NISO NORMALNI...TISTI, KI JIM PLAČUJEJO TAKE DENARJE

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.