Najboljši dosežek v zadnjih 28 letih

Foto: EPA
Foto: EPA
Zadnji dan dvoranskega evropskega prvenstva v Beogradu je postregel z izjemnima dosežkoma.
Oglej si celoten članek

Ivana Španović je zadnji dan 34. dvoranskega atletskega evropskega prvenstva v Beogradu, ko ni bilo slovenskega nastopa, gostiteljem EP zagotovila prvo in edino medaljo na prvenstvu. Pričakovano je slavila v skoku v daljino s 7,24 metra in postavila ne le najboljši izid sezone na svetu, ampak tudi tretji dvoranski dosežek vseh časov.

Pred Španovićevo sta le Nemka Heike Drechsler, ki je svetovni rekord 7,37 m, skočila na Dunaju 13. februarja 1988, in Rusinja Galina Čistjakova (7,30). Osemindvajset let tako daleč v dvorani ni skočila še nobena atletinja, ko je tokrat 26-letna lepotica iz Zrenjanina.

Francoz Kevin Mayer pa je v sedmeroboju postavil evropski rekord in je sedaj drugi najboljši vseh časov na svetu. V dveh dnevih je zbral 6479 točk in izboljšal rekord stare celine legendarnega Čeha Romana Šebrleja (6438) in je le še za Američanom Ashtonom Eatnom (6645), ki ga je edini ugnal tudi v olimpijskem deseteroboju lani v Riu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.