Šport
35 ogledov

Najboljši dosežek v zadnjih 28 letih

 Ivana Španović EPA
Zadnji dan dvoranskega evropskega prvenstva v Beogradu je postregel z izjemnima dosežkoma.

Ivana Španović je zadnji dan 34. dvoranskega atletskega evropskega prvenstva v Beogradu, ko ni bilo slovenskega nastopa, gostiteljem EP zagotovila prvo in edino medaljo na prvenstvu. Pričakovano je slavila v skoku v daljino s 7,24 metra in postavila ne le najboljši izid sezone na svetu, ampak tudi tretji dvoranski dosežek vseh časov.

Pred Španovićevo sta le Nemka Heike Drechsler, ki je svetovni rekord 7,37 m, skočila na Dunaju 13. februarja 1988, in Rusinja Galina Čistjakova (7,30). Osemindvajset let tako daleč v dvorani ni skočila še nobena atletinja, ko je tokrat 26-letna lepotica iz Zrenjanina.

Francoz Kevin Mayer pa je v sedmeroboju postavil evropski rekord in je sedaj drugi najboljši vseh časov na svetu. V dveh dnevih je zbral 6479 točk in izboljšal rekord stare celine legendarnega Čeha Romana Šebrleja (6438) in je le še za Američanom Ashtonom Eatnom (6645), ki ga je edini ugnal tudi v olimpijskem deseteroboju lani v Riu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.