Najboljši hribolazec trčil v avtomobil svojega moštva

Foto: Twitter anthony perez
Tretja etapa dirke po Franciji je terjala nov odstop.
Oglej si celoten članek

Po Belgijcu Philippu Gilbertu, Nemcu Johnu Degenkolbu (oba Lotto Soudal) in Špancu Rafaelu Vallsu (Bahrain-McLaren) je moral odstopiti še Francoz Anthony Perez (Cofidis), ki si je na današnji etapi virtualno priboril pikčasto majico najboljšega hribolazca, poroča Radio Tour.

Nesrečni Francoz se je poškodoval na spustu po prečkanju prelaza Leques. Devetindvajsetletnik se je po predrti zračnici namreč zaletel v avto svojega moštva in si zlomil levo ključnico, so sporočili organizatorji dirke po Franciji.

Francoz je bil sicer del prve ubežne skupine, na današnjih kategoriziranih prelazih pa je osvojil dovolj točk, da bi torkovo četrto etapo začel v prestižni pikčasti majici najboljšega hribolazca.

Foto: Twitter anthony perez

V ostalih novicah iz kolesarskega sveta je predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient dejal, da bo letošnje prizorišče svetovnega prvenstva znano 2. septembra.

Prvenstvo v Aigleju in Martignyju v Švici je bilo zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedano 12. avgusta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.