Najboljši motokrosisti v Orehovi vasi

Foto: Youthstream
Foto: Youthstream
Orehova vas bodo tudi letos v znamenju motokrosa. Vsi ljubitelji adrenalina in motošporta bodo prišli na svoj račun 8. in 9. junija, ko bo po Mariborskih gričih dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v kategorijah MX3 in WMX.
Oglej si celoten članek

Letos je konkurenca v omenjeni kategoriji izredno huda, saj na posamezni dirki lahko zmaga vsaj pet dirkačev, med favoriti bo domači matador Klemen Gerčar, ki napoveduje zmago v kategoriji MX3.

Poleg Gerčarja, ki je v odlični formi, pa prav na vrhu lahko štrene "zmeša" tudi Matevž Irt, ki se na kraljici vseh stez vedno dobro znajde. Organizatorji si želijo, da bi na dirki nastopilo kar pet domačih tekmovalcev, natančna startna lista pa bo znana le nekaj dni pred dirko.

Poleg najboljših v kategoriji MX3 se bodo na radizelski progi pomerila tudi dekleta, saj je Orehova vas druga dirka v koledarju svetovnega prvenstva žensk v motokrosu. Zagotovo ne bo Francozinje Livie Lancelot, sicer trenutno prve dame motokrosa, saj bo morala dirko izpustiti zaradi okrevanja po poškodbi, ki jo je staknila na domačem prvenstvu.

Dirkače bodo spodbujali tudi nogometaši državnega in pokalnega nogometnega prvaka iz Maribora in kar 3000 otrok iz okoliških občin. Otroci do 12 leta starosti bodo imeli prost vstop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.