Šport > Moto športi
47 ogledov

Najboljši motokrosisti v Orehovi vasi

Motokros Youthstream
Orehova vas bodo tudi letos v znamenju motokrosa. Vsi ljubitelji adrenalina in motošporta bodo prišli na svoj račun 8. in 9. junija, ko bo po Mariborskih gričih dirka svetovnega prvenstva v motokrosu v kategorijah MX3 in WMX.

Letos je konkurenca v omenjeni kategoriji izredno huda, saj na posamezni dirki lahko zmaga vsaj pet dirkačev, med favoriti bo domači matador Klemen Gerčar, ki napoveduje zmago v kategoriji MX3.

Poleg Gerčarja, ki je v odlični formi, pa prav na vrhu lahko štrene "zmeša" tudi Matevž Irt, ki se na kraljici vseh stez vedno dobro znajde. Organizatorji si želijo, da bi na dirki nastopilo kar pet domačih tekmovalcev, natančna startna lista pa bo znana le nekaj dni pred dirko.

Poleg najboljših v kategoriji MX3 se bodo na radizelski progi pomerila tudi dekleta, saj je Orehova vas druga dirka v koledarju svetovnega prvenstva žensk v motokrosu. Zagotovo ne bo Francozinje Livie Lancelot, sicer trenutno prve dame motokrosa, saj bo morala dirko izpustiti zaradi okrevanja po poškodbi, ki jo je staknila na domačem prvenstvu.

Dirkače bodo spodbujali tudi nogometaši državnega in pokalnega nogometnega prvaka iz Maribora in kar 3000 otrok iz okoliških občin. Otroci do 12 leta starosti bodo imeli prost vstop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.