Šport > Moto športi
11 ogledov

Pedrosa: ''Tri kroge mi je vozil za ritjo''

pedrosa dovizioso Reuters
Dani Pedrosa (Honda), vodilni dirkač prvenstva MotoGP, je presenetljivo osvojil najboljši startni položaj pred dirko za VN Italije. Španec se je po kvalifikacijah pritoževal, da mu je domačin Andrea Dovizioso ves čas vozil tesno ''za ritjo''.

Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je dobil zadnji dve dirki v razredu MotoGP, je bil najhitrejši na sobotnih kvalifikacijah v Mugellu. Dirkač Honde je priznal, da je s časom presenetil tudi samega sebe. ''Odlično je osvojiti 'pole'. Nisem pričakoval, da bom hitrejši kot lani, še posebej zaradi proge, ki ni najboljša,'' je povedal Pedrosa in dodal: ''Dvakrat sem poskusil odpeljati hiter krog, vendar so bili prilepljeni name. Dovizioso je vozil za mano tri zaporedne kroge. Težko je bilo ostati osredotočen, vendar mi je uspelo odpeljati dober krog.''

Dovizioso brani svojo vožnjo

Dovizioso in Pedrosa sta se po koncu kvalifikacij pogovorila o dogajanju na stezi in razrešila vsa nesoglasja. ''Razumem, da ne želiš, da te pri hitrem krogu nekdo moti. Poskusil sem mu slediti, a dokler ga ne oviram, se ne more pritoževati. Moral sem nekomu slediti, da sem prišel do tretjega mesta,'' je nesporazum s Pedroso pojasnil Italijan.

Ko najboljše ni dovolj dobro

Aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) je dosegel drugi čas. ''Škoda, da nisem osvojil 'pola' - res sem si ga želel. Vse je bilo v redu, bil sem zelo hiter in nisem pričakoval, da bo Pedrosa odpeljal tako hiter krog. Moj krog je bil skoraj popoln, a še vedno prepočasen,'' je priznal Lorenzo.

Rossi odpeljal brez pomoči ostalih

Domači favorit Valentino Rossi (Yamaha) bo dirko začel s sedmega mesta. ''V bistvu je šlo bolje kot včeraj,'' je v soboto povedal Italijan. ''Najboljši krog sem odpeljal sam, medtem ko so bili ostali bolj podjetni in pridobili na času. Škoda, da meni ni nihče utrl poti. V bistvu so mi vsi sledili. Nekaj desetink in bil bi v prvi vrsti. Motor je dober in ima dober tempo. Dirka bo dolga in začel bom z istega mesta kot v Katarju,'' je povedal devetkratni svetovni prvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.