Šport > Moto športi
19 ogledov

Rossi podprl Márqueza, ne Lorenza

jorge lorenzo marc marquez EPA
Valentino Rossi (Yamaha) je spregovoril o incidentu med Marcom Márquezom (Honda) in Jorgejem Lorenzom (Yamaha), ki se je zgodil na dirki MotoGP v Jerezu. ''The Doctor'' meni, da je šlo za tvegan, a običajen dirkaški manever.

Novinec v razredu MotoGP, Španec Marc Márquez, je po treh dirkah v najelitnejšem dirkaškem razredu že pustil velik pečat. Aktualni svetovni prvak v razredu Moto2 je sezono začel s tretjim mestom v Katarju, zmago v ZDA in drugim mestom v Španiji, kjer je v zadnjem krogu s tveganim manevrom prehitel rojaka Jorgeja Lorenza.

Márquez se je po dirki za svojo potezo opravičil, medtem ko je Lorenzo dejal, da incidenta ne bo komenitral - vsaj ne, dokler ne umiri svoje jeze, ki je bila po koncu dirke vidno prisotna. Tako zelo, da je Lorenzo celo zavrnil čestitke mlajšega rojaka.

Po dirki se je vnela razprava o legitimnosti Márquezovega manevra, nekateri pa že vlečejo vzporednice med Špančevim prehitevanjem in svojeglavim dirkanjem Sebastiana Vettla.

Valentino Rossi, ki je dirko končal na četrtem mestu, je o trčenju obeh španskih dirkačev povedal: ''Gre za oster napad in ostro prehitevanje Márqueza. Lorenza se je dotaknil, vendar to je bil zadnji krog, zadnji ovinek, in seveda bo dirkač za teboj nekaj poskušal. Jorge je pustil odprt prostor in Marc je skočil noter, zato menim, da se kaj takega v dirkanju lahko pripeti,'' je povedal Rossi.

Zmagovalec dirke Dani Pedrosa (Honda), ki je s tem skočil na drugo mesto skupnega seštevka, meni, da je Márquez nekoliko prepozno zaviral. ''To je zadnji krog in nedvomno agresivna poteza. Če se ne bi dotaknila, bi Marc verjetno zletel s steze, kar pomeni, da je nekoliko prepozno zaviral. Upam, da se to ne bo več pripetilo,'' je povedal Španec.

Dirkača Honde po dirki v Španiji zasedata vrh skupnega seštevka. V vodstvu je Márquez (61 točk), sledita pa mu Pedrosa (58) in Lorenzo (57).

Prehitevanje Márqueza v zadnjem krogu VN Španije:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.