Šport > Moto športi
11 ogledov

Po silovitem trčenju: ''Imel sem srečo''

valentino rossi Reuters
Dirka za VN Italije se za Valentina Rossija ni iztekla po pričakovanjih, saj je Italijan po trčenju z Álvarom Bautisto v prvem krogu pristal v zaščitnih gumah. Dirkač Yamahe, ki je dodobra raztreščil svoj motocikel, je priznal, da je imel veliko srečo.

Valentino Rossi je dirko za VN Italije začel s sedmega startnega položaja – dve mesti pred Álvarom Bautisto – in na startu še nekoliko nazadoval, nato pa že v tretjem ovinku pristal v zaščitni ogradi. ''Na žalost sem imel težave s sklopko in sem izgubil dve, tri mesta. Potem sem napadal, saj sem bil zelo hiter,'' je povedal Italijan, ki je v Mugellu že devetkrat stopil na najvišjo stopničko.

''V drugem ovinku sem bil že pred Bautisto. Pritisnil je na plin, da ne bi izgubil mesta, vendar sem bil že pred njim, zato je prišlo do stika. Priletel sem v steno, a sem imel srečo in je z mano vse v redu,'' je nadaljeval sedemkratni svetovni prvak v najelitnejšem motociklističnem razredu. ''Znova bomo poskusili v Barceloni, vendar je škoda. Prvič zato, ker je Mugello, drugič pa zato, ker bi se morda lahko uvrstili na stopničke,'' je zaključil 34-letnik.

Rossi se po odstopu v Mugellu nahaja na šestem mestu skupnega seštevka in za vodilnim Danijem Pedroso zaostaja velikih 56 točk.

Bautista: Nihče ni kriv

Če sklepamo po obrazni mimiki Valentina Rossija, ki se je v boksih pogovarjal s svojimi mehaniki, ni nobenega dvoma o tem, kdo je zakrivil nesrečo. Bautista je sicer prepričan, da krivde ne gre pripisati ne enemu ne drugemu dirkaču.

''Nimam kaj reči,'' je povedal Španec in nadaljeval: ''V tretjem zavoju sem se dotaknil z Valentinom in oba sta odstopila na dirki, ki nama veliko pomeni. Skupaj sva pogledala posnetek in šlo je za dirkaški incident, ki je za seboj pustil grenak priokus. Nihče ni kriv. Bil sem na notranji strani, kjer je zelo težko videti dirkača, ki je na zunanji. Vzel je nekoliko drugačno linijo in zato sva pršla skupaj. Takšne reči se dogajajo, vendar jih je potrebno hitro pozabiti in se osredotočiti na naslednjo dirko.''

Trčenje Rossija in Bautiste:

Drugi zorni kot:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.