Najboljši nogometni igralci

Foto: Žurnal24 Nelsona Dido so morali potem, ko ga je pobožal gledalec z nosili odnesti iz zele
Ali so med gledalci na nogometnih štadionih "ostrostrelci"? Ali so nogometaši tako krhki, da jim spodnese noge že ob božanju?
Oglej si celoten članek

Po tekmi med AC Milanom in Glasgov Celtici, ko je po nežnem kontaktu škotskega navijača in vratarja Milana Nelsona Dide slednji padel kot pokošen, smo naredili izbor desetih najbolj zaigranih incidentov na nogometnih zelenicah.

Pisal se je 3. september 1989, ko sta se v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na slavni Marakani srečala Čile in Brazilija. To je bila zadnja priložnost, da se Čile še uvrsti na SP, ki ga je gostila Italija. Rezultatsko so bili Čilenci v izgubljenem položaju, ko je s tribun na igrišče v bližino njihovega vratarja priletelo pirotehnično sredstvo. Vratar Robert Rojas se je vrgel na tla in se pretvarjal, da ga je zadela raketa. Uprizoril je pravi šov, saj se je porezal s skritim rezilom in krvaveč zapustil zelenico, tekma pa je bila prekinjena. Na žalost Rojasa se njegov načrt ni uresničil, saj je dogodek ujela kamera, nogometašu pa so do konca življenja prepovedali opravljati njegov poklic.



Jürgen Klinsmann je na SP v Italiji leta 1990 več časa zapravil za "zvijanje" od bolečin po zelenici, kot pa za igranje. Višek teatralnosti nekdanjega nemškega reprezentanta se je zgodil v finalu, v katerem sta se pomerili reprezentanci Nemčije in Argentine. Klinsmann je preigraval po desni strani, ko ga je Argentinski branilec Pedro Monzón ustavil s prekrškom. Nemec bi, če bi šlo za gimnastično vajo, prav gotovo prejel najvišjo oceno. Po tleh se je zvijal, kakor da mu manjka najmanj pol noge, sodnik pa je brez razmisleka Argentinca poslal pod prho. Zahodni Nemci so kasneje osvojili svoj tretji naslov svetovnih prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.