''Najboljši sem, ne potrebujem zlate žoge''

Foto: EPA
Foto: EPA
Napadalec PSG Zlatan Ibrahimović je po zmagi proti Olympiacosu (2:1) dejal, da nima apetita po individualnih nagradah kot je Ballon d'Or.
Oglej si celoten članek

Paris Saint-Germain je v petem krogu Lige prvakov na Parku princev premagal Olympiacos (2:1) in si zagotovil uvrsitev v osmino finala najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

V sedmi minuti tekme je prvi gol za Parižane zabil Zlatan Ibrahimović, ki je dosegel osmi zadetek v letošnji sezoni skupinskega dela Lige prvakov, s čimer je izenačil rekord Ruuda van Nistelrooya (2004/2005), Hernana Crespa (2002/2003), Filippa Inzaghija (2002/2003) in Cristiana Ronalda (2013/2014).

PSG izpolnil zastavljeni cilj

Švedski napadalec je v Ligi prvakov skupno dosegel že 39 golov, kar ga na večni lestvici uvršča na 11. mesto. Ibra bo imel v zadnjem krogu proti Benfici priložnost, da svoji zbirki zadetkov doda še kakšnega, čeprav Šved vztraja, da ga individualne nagrade ne zanimajo, vključno z zlato žogo (Ballon d'Or). ''Ne razmišljam o tem in to ni nekaj, kar bi mi veliko pomenilo. Ne potrebujem te nagrade, da bi vedel, da sem najboljši,'' je povedal Ibrahimović.

PSG si je že zagotovil prvo mesto v skupini C, zmago proti Olympiacosu pa jim je v zaključku tekme priigral Edinson Cavani. ''Naš cilj je bil, da se prebijemo iz skupinskega dela in to nam je uspelo. Zdaj moramo počakati na žreb, do takrat pa bomo trdo trenirali, da bomo pripravljeni za naslednji obračun,'' je zaključil Šved.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:30 28. November 2013.

    Ibra vedno bolj "Bos i jak"..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.