Šport > Nogomet
15 ogledov

''Najboljši sem, ne potrebujem zlate žoge''

PSG Paris Saint-Germain Olympiakos Olympiacos Liga prvakov Ibrahimović EPA
Napadalec PSG Zlatan Ibrahimović je po zmagi proti Olympiacosu (2:1) dejal, da nima apetita po individualnih nagradah kot je Ballon d'Or.

Paris Saint-Germain je v petem krogu Lige prvakov na Parku princev premagal Olympiacos (2:1) in si zagotovil uvrsitev v osmino finala najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

V sedmi minuti tekme je prvi gol za Parižane zabil Zlatan Ibrahimović, ki je dosegel osmi zadetek v letošnji sezoni skupinskega dela Lige prvakov, s čimer je izenačil rekord Ruuda van Nistelrooya (2004/2005), Hernana Crespa (2002/2003), Filippa Inzaghija (2002/2003) in Cristiana Ronalda (2013/2014).

PSG izpolnil zastavljeni cilj

Švedski napadalec je v Ligi prvakov skupno dosegel že 39 golov, kar ga na večni lestvici uvršča na 11. mesto. Ibra bo imel v zadnjem krogu proti Benfici priložnost, da svoji zbirki zadetkov doda še kakšnega, čeprav Šved vztraja, da ga individualne nagrade ne zanimajo, vključno z zlato žogo (Ballon d'Or). ''Ne razmišljam o tem in to ni nekaj, kar bi mi veliko pomenilo. Ne potrebujem te nagrade, da bi vedel, da sem najboljši,'' je povedal Ibrahimović.

PSG si je že zagotovil prvo mesto v skupini C, zmago proti Olympiacosu pa jim je v zaključku tekme priigral Edinson Cavani. ''Naš cilj je bil, da se prebijemo iz skupinskega dela in to nam je uspelo. Zdaj moramo počakati na žreb, do takrat pa bomo trdo trenirali, da bomo pripravljeni za naslednji obračun,'' je zaključil Šved.

Komentarjev 1
  • kapljač 20:30 28.november 2013.

    Ibra vedno bolj "Bos i jak"..