Najdaljši skočil 152 metrov, Slovenci skromni

Foto: Epa Vodilni v svetovnem pokalu Halvor Egner Granerud je osvojil drugo mesto v kvalifikacijah.
Foto: Epa Vodilni v svetovnem pokalu Halvor Egner Granerud je osvojil drugo mesto v kvalifikacijah.
Skakalci so v Willingenu opravili kvalifikacije za sobotno posamično tekmo svetovnega pokala.
Oglej si celoten članek

Slovenski tekmovalci se niso najbolje odrezali, čeprav so se z izjemo debitanta Lovra Kosa vsi uvrstili na glavno tekmo.

Zaskrbljujoč trend "Prepričani smo, da je to začetek konca smučarskih skokov"

V zahtevnih in spremenljivih vetrovnih pogojih je bil še najboljši Tilen Bartol, ki je s skokom 137 metrov zasedel 22. mesto. Bor Pavlovčič je bil 27. (133,5), Anže Lanišek 34. (122), Žiga Jelar 36. (128,5), Timi Zajc 49. (118,5), Kos (106,5) pa je na 52. mestu premagal le tri tekmovalce.

Koronavirus Peter Prevc pozitiven na testu

Kvalifikacije je dobil Poljak Andrzej Stekala, ki je izkoristil odlične vetrovne pogoje in pristal pri 152 metrih. Drugouvrščenega Norvežana Halvorja Egnerja Graneruda, ki je skočil 139,5 metra, je premagal za 1,7 točke.

Rezultate kvalifikacij v Willingenu si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.