Najmočnejše državno prvenstvo na svetu menja 131 let staro pravilo

Foto: Epa
Foto: Epa
Gol-razliko bo zamenjalo pravilo medsebojnih obračunov.
Oglej si celoten članek

Sezona 2019/20 angleške Premierlige bo zgodovinska, saj se je vodstvo lige odločilo, da spremeni pravilo staro kar 131 let, ki je v veljavi od leta 1888 in osnovanja ligaškega tekmovanja na Otoku.

Končni vrstni red na lestvici v primeru enakega števila osvojenih točk ne bo več določala le gol-razlika, temveč v določenih primerih tudi medsebojne tekme.

Zelo pomemben del pravila je, da je najpomembnejše, koliko točk so na lestvici izenačene ekipe osvojile v svojih medsebojnih obračunih, nato bo odločala gol-razlika na medsebojnih tekmah, nato čim višje število doseženih zadetkov na medsebojnih tekmah in kot zadnje še čim višje število doseženih gostujočih zadetkov na medsebojnih tekmah. V primeru, da sta ekipi po vseh omenjenih kriterijih še vedno izenačeni, pa bosta odigrali novo odločilno tekmo, najverjetneje na Wembleyu.

Pomembno je poudariti, da bo za večji del lige o vrstnem redu še vedno odločala gol-razlika, pravilo medsebojne tekme bo prišlo v veljavo le v primeru enakega števila točk na mestih, ki odločajo o prvaku, potnikih v Evropo ter v borbi za obstanek.

Da je pravilo gol-razlike nazadnje igralo pomembno vlogo, smo doživeli v sezoni 2015/16, ko je Manchester City osvojil četrto mesto in se uvrstil v Ligo prvakov zaradi boljše gol-razlike od Manchester Uniteda.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.