Najprej ugnali Argentino, zdaj poraz proti Poljski

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poljaki do zmage s prvencem Lewandowskega.
Oglej si celoten članek

Poljska nogometna reprezentanca je v Al Rajanu v 2. krogu svetovnega prvenstva v Katarju premagala Savdsko Arabijo z 2:0 (1:0) Savdijci so sicer na svojem uvodnem dvoboju pripravili doslej največje presenečenje tega mundiala z zmago proti Argentini.

Čeprav je bila Savdska Arabija v prvem polčasu boljša in konkretnejša, med drugim pa zapravila še najstrožjo kazen, so Poljaki prvi del končali z vodstvom, potem ko je v 39. minuti zadel Piotr Zielinski.

V drugem polčasu se je nadaljevala živahna predstava s priložnostmi na obeh straneh, Poljaki so dvakrat zadeli tudi okvir vrat, v 82. minuti pa je do svojega prvenca na mundialih prišel tudi Robert Lewandowski, ki je potrdil zmago Poljske.

Poljska je zdaj na vrhu skupine s štirimi točkami, čez štiri dni jo čaka obračun z Argentino, Savdska Arabija pa ima tri točke in jo čaka dvoboj z Mehiko.

Savdska Arabija je v večjem delu prvega polčasa delovala resneje, konkretneje, v 12. minuti je prvič moral posredovati tudi poljski vratar Wojciech Szczesny, ko je malce z desne s 14 metrov sprožil Mohamed Kano.

Poljska je povedla v 39. minuti, ko je po prodoru po desni strani žoga prišla do Lewandowskega v kazenski prostor, ta pa jo je vrnil v osrčje kazenskega prostora do Zielinskega, ki jo je poslal pod prečko za 1:0.

V 44. minuti je šel sodnik ob rob igrišča preverit posnetek prekrška Krystiana Bielika za morebitno enajstmetrovko za Savdijce in na veselje slednjih jo je tudi dosodil. Streljal je Salem Al-Davsari, toda Szczesny je žogo po nizkem strelu odbil, nato pa obranil še poskus Mohameda Al-Burajka, ki je prvi pritekel do okroglega usnja.

Foto: Profimedia Wojciech Szczesny

Veliko priložnost so imeli arabski nogometaši tudi v 55. minuti, ko je pred vrati do žoge prišel Al-Davsari, spet pa se je izkazal Szczesny. Pet minut pozneje je le za malo zgrešil Feras Al-Brikan, na drugi strani pa je Arkadiusz Milik v 63. minuti zadel prečko s strelom z glavo, v 66. pa je Lewandowski zadel vratnico.

Tudi Savdijci so prišli še do nekaj strelov, v 79. minuti je Abdulelah Al-Malki žogo poslal malo mimo vrat. Natančnejši pa je bil Lewandowski v 82. minuti, ki je unovčil napako domače obrambe. V 90. bi lahko dosegel še svoj drugi gol, a je izgubil dvoboj z vratarjem Muhamadom Al-Ovajsom.

 

Lestvica:
1. Poljska            2  1  1  0  2:0  4
2. Savdska Arabija    2  1  0  1  2:3  3
3. Mehika             1  0  1  0  0:0  1
4. Argentina          1  0  0  1  1:2  0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.