Največ časa s soigralci z Balkana

Foto: Mediaspeed.net
Foto: Mediaspeed.net
''Verjamem, da bom z rednim igranjem, dobrimi igrami in zadetki manj občutljiv na malenkosti," je prepričan Etien Velikonja, ki se je odlično znašel v dresu belgijskega Liersa
Oglej si celoten članek

"S tekmo proti Zulte-Waregemu sem bil zelo zadovoljen. Ne samo zaradi zadetka, temveč zaradi same predstave, ki sem jo prikazal. Glede na to v kakšnem položaju je bila ekipa ob mojem prihodu, smo že na krajših pripravah na Portugalskem naredili velik korak naprej. Napredujemo iz dneva v dan, a se zavedamo, da bo vse do konca prvenstva zelo težko, vendar moramo verjeti, da nam bo uspelo," se je premiernega zadetka v dresu Liersa v pogovoru za Goal.com/si/ še enkrat spomnil primorski napadalec Etien Velikonja, ki je konec tedna ob zmagi proti Cercle Bruggeju (2:1) prispeval asistenco.

Kako to, da ste bili kot novinec zadolženi za strel z bele točke?
Preprosto sem prevzel odgovornost in realiziral enajstmetrovko. Počutim se dobro, tako v fizičnem kot v psihološkem smislu, tako da me ni bilo strah prevzeti odgovornosti, saj sem vedel, da je moja koncentracija na najvišji ravni. V takšnih situacijah je to najpomemnejše.

Vam je ta zmaga dala dodatno samozavest za dvoboj proti Cercle Bruggeju?
Zmago proti Zulte-Waregemu smo želeli nadgraditi z novimi točkami proti Cercle Bruggeju in vesel sem, da nam je uspelo. Ta tekma je bila za nas kot finale, saj smo se z zmago približali tekmecem in ohranili možnosti za morebiten preobrat. Morda se nam uspe prebiti v playoff in s tem bi se izognili tekem za obstanek.

Kako ste sami videli tekmo proti neposrednim tekmecem za obstanek?
Vse od začetka tekme smo nadzorovali dogajanje na igrišču, a smo dokaj hitro ostali z igralcem manj, kar nam je precej otežilo nalogo. Več čas smo verjeli v uspeh in igrali kot v uvodnih minutah. To se nam je obrestovalo in osvojili smo tri točke.

Ste se že prilagodili na življenje v novem klubu?
V klubu so že od začetka poskrbeli za večino stvari, tako da je bilo vse skupaj lažje. Ob prihodu v klub sem dobro poznal trenerski štab, večino časa pa sem preživljal v družbi soigralcev z Balkana. Sem se pa že od začetka ujel z vsemi soigralci. Večinoma gre za mlade fante, ki so precej živahni, tako da v moštvu vseskozi prevladuje pozitivno vzdušje.

Vam številne selitve povzročajo težave?
Niti ne, saj se zavedam, da je to del posla. Verjamem, da bom z rednim igranjem, dobrimi igrami in zadetki manj občutljiv na malenkosti. Vsekakor pa bi bilo lepo, če bi se v prihodnje ustalil v klubu, kjer bi redno dobival priložnost za igro.

Kakšne načrte imate v bližnji prihodnosti?
Moji cilji so vezani izključno na moje igre in zadetke. Verjamem, da bo ob uspešnih igrah prihodnost lepa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.