Šport > Nogomet
13 ogledov

Največ časa s soigralci z Balkana

Etien Velikonja, nogometaš Mediaspeed.net
''Verjamem, da bom z rednim igranjem, dobrimi igrami in zadetki manj občutljiv na malenkosti," je prepričan Etien Velikonja, ki se je odlično znašel v dresu belgijskega Liersa

"S tekmo proti Zulte-Waregemu sem bil zelo zadovoljen. Ne samo zaradi zadetka, temveč zaradi same predstave, ki sem jo prikazal. Glede na to v kakšnem položaju je bila ekipa ob mojem prihodu, smo že na krajših pripravah na Portugalskem naredili velik korak naprej. Napredujemo iz dneva v dan, a se zavedamo, da bo vse do konca prvenstva zelo težko, vendar moramo verjeti, da nam bo uspelo," se je premiernega zadetka v dresu Liersa v pogovoru za Goal.com/si/ še enkrat spomnil primorski napadalec Etien Velikonja, ki je konec tedna ob zmagi proti Cercle Bruggeju (2:1) prispeval asistenco.

Kako to, da ste bili kot novinec zadolženi za strel z bele točke?
Preprosto sem prevzel odgovornost in realiziral enajstmetrovko. Počutim se dobro, tako v fizičnem kot v psihološkem smislu, tako da me ni bilo strah prevzeti odgovornosti, saj sem vedel, da je moja koncentracija na najvišji ravni. V takšnih situacijah je to najpomemnejše.

Vam je ta zmaga dala dodatno samozavest za dvoboj proti Cercle Bruggeju?
Zmago proti Zulte-Waregemu smo želeli nadgraditi z novimi točkami proti Cercle Bruggeju in vesel sem, da nam je uspelo. Ta tekma je bila za nas kot finale, saj smo se z zmago približali tekmecem in ohranili možnosti za morebiten preobrat. Morda se nam uspe prebiti v playoff in s tem bi se izognili tekem za obstanek.

Kako ste sami videli tekmo proti neposrednim tekmecem za obstanek?
Vse od začetka tekme smo nadzorovali dogajanje na igrišču, a smo dokaj hitro ostali z igralcem manj, kar nam je precej otežilo nalogo. Več čas smo verjeli v uspeh in igrali kot v uvodnih minutah. To se nam je obrestovalo in osvojili smo tri točke.

Ste se že prilagodili na življenje v novem klubu?
V klubu so že od začetka poskrbeli za večino stvari, tako da je bilo vse skupaj lažje. Ob prihodu v klub sem dobro poznal trenerski štab, večino časa pa sem preživljal v družbi soigralcev z Balkana. Sem se pa že od začetka ujel z vsemi soigralci. Večinoma gre za mlade fante, ki so precej živahni, tako da v moštvu vseskozi prevladuje pozitivno vzdušje.

Vam številne selitve povzročajo težave?
Niti ne, saj se zavedam, da je to del posla. Verjamem, da bom z rednim igranjem, dobrimi igrami in zadetki manj občutljiv na malenkosti. Vsekakor pa bi bilo lepo, če bi se v prihodnje ustalil v klubu, kjer bi redno dobival priložnost za igro.

Kakšne načrte imate v bližnji prihodnosti?
Moji cilji so vezani izključno na moje igre in zadetke. Verjamem, da bo ob uspešnih igrah prihodnost lepa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.