Največji klubi odstopili od namere

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljši evropski nogometni klubi so opustili idejo o takoimenovani superligi, v kateri bi sodelovali le največji nogometni klubi iz Evrope, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil predsednik Evropskega združenja klubov (Eca) Karl-Heinz Rummenigge.
Oglej si celoten članek

Karl-Heinz Rummenigge, sicer predsednik nemškega velikana Bayerna Münchna, je dejal, da so klubi po pogovorih v Atenah z direktorjem tekmovanj Evropske nogometne zveze Giorgijem Marchettijem podprli reformo lige prvakov.

"Povsem smo se strinjali z reformo lige prvakov in evropske lige za obdobje 2018-2021. Skupaj moramo braniti enoten projekt. Zadovoljni smo z reformo, veseli smo, da ostajamo pod Uefo. Zato debat o superligi ni več," je novinarjem razložil Rummenigge.

O reformah je Rummenigge dejal, da je to "zelo dobra novica za vse klube v Evropi". "Je poštena, kvalitativna in resna odločitev, ki govori o solidarnosti v evropskem klubskem nogometu. Reforma bo ligo prvakov naredila bolj čustveno in močnejšo," je povedal Rummenigge, ki meni, da bodo od reforme največ koristi imeli srednje veliki klubi.

Rummenigge je ob tem pozval Mednarodno in Evropsko nogometno zvezo, naj zmanjšata število tekmovanj, saj te igralcem povzročajo preveč stresa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.