Šport > Nogomet
11 ogledov

Največji klubi odstopili od namere

Rummenigge Bayern München Borussia Dortmund Liga prvakov finale odhod letališče EPA
Najboljši evropski nogometni klubi so opustili idejo o takoimenovani superligi, v kateri bi sodelovali le največji nogometni klubi iz Evrope, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdil predsednik Evropskega združenja klubov (Eca) Karl-Heinz Rummenigge.

Karl-Heinz Rummenigge, sicer predsednik nemškega velikana Bayerna Münchna, je dejal, da so klubi po pogovorih v Atenah z direktorjem tekmovanj Evropske nogometne zveze Giorgijem Marchettijem podprli reformo lige prvakov.

"Povsem smo se strinjali z reformo lige prvakov in evropske lige za obdobje 2018-2021. Skupaj moramo braniti enoten projekt. Zadovoljni smo z reformo, veseli smo, da ostajamo pod Uefo. Zato debat o superligi ni več," je novinarjem razložil Rummenigge.

O reformah je Rummenigge dejal, da je to "zelo dobra novica za vse klube v Evropi". "Je poštena, kvalitativna in resna odločitev, ki govori o solidarnosti v evropskem klubskem nogometu. Reforma bo ligo prvakov naredila bolj čustveno in močnejšo," je povedal Rummenigge, ki meni, da bodo od reforme največ koristi imeli srednje veliki klubi.

Rummenigge je ob tem pozval Mednarodno in Evropsko nogometno zvezo, naj zmanjšata število tekmovanj, saj te igralcem povzročajo preveč stresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.