Nakupovali tudi Totenham, Chelsea ...

Foto: Epa olivier giroud
Zadnji dan prestopnega roka je kar nekaj nogometašev zamenjalo klube.
Oglej si celoten članek

Angleški nogometni prvak Chelsea je danes zelo aktiven pri kadrovanju, saj je v svoje vrste iz Arsenala pripeljal francoskega napadalca Olivierja Girouda, v nemško Borussio Dortmund pa je na posojo poslal belgijskega napadalca Michyja Batshuayija.

Borussia je danes v Arsenal prodala Pierra-Emericka Aubameyanga za rekordnih 63,7 milijona evrov, klub iz Dortmunda pa je hitro našel njegovo zamenjavo. Iz Chelseaja si je sposodil Batshuayija, ki je v londonskem moštvu večino sezone preživel na klopi, saj je pred njim priložnost v napadu dobival Španec Alvaro Morata. Batshuayi je v tej sezoni v vseh tekmovanjih odigral 26 tekem, samo 12 jih je začel v prvi postavi, dosegel pa je 12 golov. V Borussio je odšel z željo po večji minutaži, saj si želi zagotoviti mesto v belgijski reprezentanci za svetovno prvenstvo v Rusiji.

Tržnica Arsenal s potezo, ki je zasenčila prihod najdražje okrepitve

V Chelsea pa je iz Arsenala prišel Giroud, ki je podpisal 18-mesečno pogodbo. Od leta 2012, ko je v Arsenal prišel iz francoskega Montpellierja, je dosegel 105 golov. "Chelsea je ena največjih ekip v premier ligi. Morda so osvojili celo največ lovorik v zadnjih šestih, sedmih letih," je povedal 31-letni francoski napadalec, ki je v tej sezoni za topničarje zbral 26 nastopov, samo desetkrat je začel v prvi postavi, zadel pa je sedemkrat.

Kupoval še en londonski klub

Poznojanuarska nogometna tržnica je ustvarila še en odmeven in bogat prestop. Klubsko sredino je danes zamenjal tudi Brazilec Lucas Moura, ki bo namesto za PSG v prihodnje igral za londonski Tottenham, prestop je po poročanju britanskih medijev vreden 25 milijonov funtov.

Prestop je že potrdil Tottenham, ki je sicer izpustil finančne podrobnosti, v klubu so zapisali le, da je ofenzivni vezist podpisal pogodbo do leta 2023, nosil pa bo številko 27.

Brazilec je po prihodu rojaka Neymarja in Kyliana Mbappeja iskal možnost menjave kluba, saj ni več dobival veliko priložnosti za igro, v London pa je prišel že v torek in opravil zdravniški pregled. Kariero je 25-letni nogometaš začel v domačem Sao Paulu, v 86 tekmah je dosegel 22 golov, leta 2012 pa osvojil južnoameriško različico evropske lige Copo Sudamericano. V PSG je pripel januarja 2013, na 229 tekmah za Parižane je dosegel 46 golov.

Eto'o bo še igral

Slovenski nogometni reprezentant Nejc Skubic je pri turškemu prvoligašu Konyasporju dobil zvenečo okrepitev, saj je klub iz Konye okrepil nekdanji zvezdnik Barcelone in Interja, Kamerunec Samuel Eto'o. Šestintridesetletni napadalec je v Konyaspor prišel kot prost igralec, saj se je razšel s še enim turškim prvoligašem Antalyasporjem. Z novimi delodajalci je podpisal 18-mesečno pogodbo.

Tržnica Vezist Maribora se vrača v Izrael

Eto'o v Turčiji igra od leta 2015, ko se je pridružil Antalyasporju. Pred tem je igral za Sampdorio, Everton, Chelsea, Anži Mahačkalo, Inter, Barcelono, Mallorco, Espanyol, Leganes in Real Madrid.

Z reprezentanco Kameruna je dvakrat osvojil afriški pokal narodov, največji pečat pa je pustil pri Barceloni, s katero je med leti 2004 in 2009 dvakrat osvojil ligi prvakov in trikrat špansko prvenstvo la ligo. Zatem je uspešno igral še pri Interju, pri katerem je osvojil ligo prvakov, italijansko prvenstvo serie A in italijanski pokal.

Mahrez ostaja

Z visoko ponudbo je novega igralca v svoje vrste želel pripeljati tudi Manchester City, ki pa je naletel na odločen ne pri Leicester Cityju, kjer niso želeli prodati Riyada Mahreza. Zanj so zahtevali kar 95 milijonov funtov, City pa jih je ponujal 30 manj. Pri lisicah so tako obdržali igralca, ki si je želel prestopiti h klubu, ki bo najverjetneje v tej sezoni postal angleški prvak.

Brez želenega prestopa je ostal tudi Hrvat Marcelo Brozović. Ta se je že dogovoril za selitev k Sevilli, a so njegov prestop blokirali pri Interju. Pri črno-modrih niso pravočasno našli zamenjave za hrvaškega nogometaša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.