Šport > Nogomet
306 ogledov

Arsenal s potezo, ki je zasenčila prihod najdražje okrepitve

Mesut Özil EPA
Navijači Arsenala so v 24 urah doživeli marsikaj.

Arsenal si je sinoči privoščil nov gostujoči spodrsljaj v Premier League, ko je po katastofalnih napakah obrambe in vratarja Petra Čecha z 1:3 klonil proti Swanseaju, a po novicah na zadnji dan zimskega prestopnega roka je pri topničarjih vseeno zavladal optimizem. Za rekordni znesek (63,75 milijona evrov) je v klub prestopil Pierre-Emerick Aubameyang, a Gabonec vseeno ni največja novica za pristaše londonskega kluba.

Še za večje veselje je poskrbela vest, da je še za tri leta in pol pogodbo podaljšal nemški reprezentant Mesut Özil, ki bi sicer poleti postal prost igralec in bi lahko klub zapustil brez odškodnine. Özil se je za zvestobo topničarjem odločil kljub trem ponudbam, zanj so se resno ogreli pri Manchetser Unitedu, PSG-ju in enemu izmed kitajskih klubov. Nemski vezist je sicer postal najdražje plačani nogometaš v zgodovini kluba, na teden bo zaslužil 350.000 tisoč funtov.

Številni Arsenalovi navijači so sicer dolgo upali, da bo v zadnjih trenutkih prestopnega roka v vodo padel še odhod napadalca Olivierja Girouda, ki so si ga želeli pri mestnem tekmecu Chelseaju. Želja se jim ni izpolnila, francoski napadalec je v iskanju rednega igranja pred svetovnim prvenstvom postal novi član modrih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.