Slovenci presenetili po preobratu

Foto: EPA Gorazd Škof Foto: EPA Jure Dolenec Foto: EPA Slovenija, Španija Foto: EPA Slovenija, Španija Foto: EPA Slovenija, Španija Foto: EPA rokomet, Slovenija Foto: EPA rokomet, Slovenija
Slovenski rokometaši so dodatne kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Riu začeli z zmago.
Oglej si celoten članek

Slovenski rokometaši so na prvi tekmi v Malmöju, kjer se v konkurenci domače Švedske, Španije in Irana potegujejo za dve mesti, ki vodita v Rio, zmagali. Ugnali so evropske podprvake Špance.

Ti so tekmo odprli z vodstvom 2:0, a so v naslednjih minutah prevladovali Slovenci, ki so povedli s 3:2, nato pa so si priigrali tudi prednost dveh zadetkov. Kasneje so znova zagospodarili Španci, ki so se v zadnjih minutah prvega polčasa odlepili od tekmecev, na odmor pa so odšli s štirimi goli naskoka (16:12). Selektor Vujović je bil nezadovoljen predvsem z igro v obrambi, kar nekajkrat pa se je pritožil tudi nad odločitvami čeških sodnikov.

V prvih štirih minutah in pol drugega dela igre Slovenci niso prejeli zadetka, uspelo se jim je približati na 14:16, a je bil njihov nalet kmalu zaustavljen. Španci so odgovorili s tremi zaporednimi zadetki, ki so jih prvič popeljali do prednosti +5. Vendar so Slovenci odgovorili z nizom 4:0 in v 45. minuti zaostajali le še za zadetek (18:19).

Ob vedno boljši obrambi je Slovenija preko Darka Cingesarja v 49. minuti izenačila na 20:20, po dveh obrambah Gorazda Škofa in zadetkih Deana Bombača in Vida Kavtičnika pa so Slovenci ob koncu 53. minute povedli z 22:20. Škof je nato zbral obrambo tudi ob igralcu manj, na drugi strani pa je Bombač zadel iz sedemmetrovke za 23:20. Do konca je bilo še pet minut igre.

Ob za las privlečeni izključitvi Vida Poteka je Škof ubranil strel s šestih metrov, ki bi lahko rokometaše iz Iberskega polotoka sicer približal le na zadetek zaostanka, Jure Dolenec pa je minuto pred zadnjim piskom sirene zadel za 24:21. Škof, ki je bil ključni mož slovenskega uspeha, je nato zaustavil še strel s krila.

To je bila druga slovenska zmaga proti Španiji na petnajstih tekmah. Slovenija, ki do tokratnega dvoboja še nikoli ni prejela le pet zadetkov v enem polčasu, bo v soboto ob 18.30 igrala s Švedsko, v nedeljo pa jo čaka še Iran.

Dodatne kvalifikacije:

Slovenija : Španija  24:21 (12:16)
Dolenec 6, Marguč 5 (3), Cingesar 4; Rivera 6 (4)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.