Šport
59 ogledov

Slovenci presenetili po preobratu

Jure Dolenec
1/7
EPA
Slovenski rokometaši so dodatne kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Riu začeli z zmago.

Slovenski rokometaši so na prvi tekmi v Malmöju, kjer se v konkurenci domače Švedske, Španije in Irana potegujejo za dve mesti, ki vodita v Rio, zmagali. Ugnali so evropske podprvake Špance.

Ti so tekmo odprli z vodstvom 2:0, a so v naslednjih minutah prevladovali Slovenci, ki so povedli s 3:2, nato pa so si priigrali tudi prednost dveh zadetkov. Kasneje so znova zagospodarili Španci, ki so se v zadnjih minutah prvega polčasa odlepili od tekmecev, na odmor pa so odšli s štirimi goli naskoka (16:12). Selektor Vujović je bil nezadovoljen predvsem z igro v obrambi, kar nekajkrat pa se je pritožil tudi nad odločitvami čeških sodnikov.

V prvih štirih minutah in pol drugega dela igre Slovenci niso prejeli zadetka, uspelo se jim je približati na 14:16, a je bil njihov nalet kmalu zaustavljen. Španci so odgovorili s tremi zaporednimi zadetki, ki so jih prvič popeljali do prednosti +5. Vendar so Slovenci odgovorili z nizom 4:0 in v 45. minuti zaostajali le še za zadetek (18:19).

Ob vedno boljši obrambi je Slovenija preko Darka Cingesarja v 49. minuti izenačila na 20:20, po dveh obrambah Gorazda Škofa in zadetkih Deana Bombača in Vida Kavtičnika pa so Slovenci ob koncu 53. minute povedli z 22:20. Škof je nato zbral obrambo tudi ob igralcu manj, na drugi strani pa je Bombač zadel iz sedemmetrovke za 23:20. Do konca je bilo še pet minut igre.

Ob za las privlečeni izključitvi Vida Poteka je Škof ubranil strel s šestih metrov, ki bi lahko rokometaše iz Iberskega polotoka sicer približal le na zadetek zaostanka, Jure Dolenec pa je minuto pred zadnjim piskom sirene zadel za 24:21. Škof, ki je bil ključni mož slovenskega uspeha, je nato zaustavil še strel s krila.

To je bila druga slovenska zmaga proti Španiji na petnajstih tekmah. Slovenija, ki do tokratnega dvoboja še nikoli ni prejela le pet zadetkov v enem polčasu, bo v soboto ob 18.30 igrala s Švedsko, v nedeljo pa jo čaka še Iran.

Dodatne kvalifikacije:

Slovenija : Španija  24:21 (12:16)
Dolenec 6, Marguč 5 (3), Cingesar 4; Rivera 6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.