Namesto lepotice - zver

Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Juan Foto: Žurnal24 Ronaldo navijac zobje Foto: Žurnal24 navijac navijaca ocala lasulja Foto: Žurnal24 navijac navijaci zastava Foto: Žurnal24 navijac navijacice Portugalke barva obraz Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Lucio Foto: Žurnal24 Pepe Julio Baptista Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Daniel Alves Dani Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Daniel Alves Dani Foto: Žurnal24 Fabio Coentrao Daniel Alves Dani Foto: Žurnal24 Carlos Queiroz jeza Foto: Žurnal24 Danny Alves Gilberto Silva Maicon Foto: Žurnal24 Lucio Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 Raul Meireles strel obramba Julio Cesar Foto: Žurnal24 Benito Archundia Gilberto Silva Duda karton rumeni Bruno Alves Danny Alves Foto: Žurnal24 Nilmar Duda Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 Carlos Queiroz Foto: Žurnal24 Danny Alves Juan Foto: Reuters Ricardo Carvalho Nilmar Foto: Žurnal24 Lucio Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 Felipe Melo Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Julio Baptista Felipe Melo Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Juan Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Foto: Žurnal24 Robinho Grafite klop rezerve Foto: Žurnal24 Carlos Dunga trener selektor Foto: Žurnal24 Gilberto Silva Tiago Foto: Žurnal24 Pepe Luis Fabiano Foto: Žurnal24 Fabio Coentrao Daniel Alves Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo Maicon Foto: Žurnal24 Felipe Melo Tiago Cristiano Ronaldo
Brazilija in Portugalska sta se na težko pričakovanem "derbiju" skupine G na koncu razšli s kislim remijem (0:0). Zvečer bo jasno, katera izmed reprezentanc se bo v 1/8 finala pomerila s Španci. Če sploh.
Oglej si celoten članek

Glasni žvižgi po zadnjem sodnikovem žvižgu na tekmi med Portugalsko in Brazilijo so povedali več kot tisoč besed. Derbi, ki to ni bil, je ponudil zgolj siromašno nogometno predstavo, v kateri so imeli glavno vlogo rumeni kartoni in ostri prekrški. Brazilci so tako osvojili prvo mesto v skupini G in se verjetno izognili srečanju z evropskimi prvaki Španci, na kar pa bodo skupaj z drugouvrščenimi Portugalci morali počakati do večerne tekme Španija-Čile.

Začeli so zelo močno in morali smo si nadeti naše delovne obleke, toda mislim, da smo tekmo zapustili z oblečenim smokingom. Videl sem fantastičen odnos vseh portugalskih igralcev.
Carlos Queiroz, selektor Portugalske

Brazilski selektor Dunga se je ob odsotnosti Kakája odločil, da bo na klopi pustil tudi Robinha in od prve minute ponudil priložnost Nilmarju in Danielu Alvesu. Prvi polčas je sicer minil v znamenju pomanjkanja pravih priložnosti. Brazilci so sicer držali igro v svojih nogah, Maicon je skupaj z Danielom Alvesom povzročal preglavice na desni, toda prvih dvajset minut smo lahko videli zgolj poizkuse od daleč. Nato pa je prišla 25. minuta, ko so bili Brazilci zelo srečni, da niso ostali z igralcem manj na igrišču - dolga žoga je letela proti Cristianu Ronaldu, ki bi sam stekel proti golu, a jo je z roko (namerno) in kot zadnji branilec v liniji ustavil Juan. To bi moral biti "šolski" rdeči karton, a se je sodnik Benito Archundia odločil le za rumeno barvo.

Nilmar je čez nekaj minut po podaji Maicona in izvrstni reakciji vratarja Eduarda stresel prečko, a nadaljevanje je ponudilo zgolj pravo modno revijo rumenih kartonov in ostrih startov, v katerih je prednjačil Portugalec Pepe. Do konca polčasa se je sodnik dodobra "namahal", saj je desnico dvignil kar sedemkrat. Dunga je hitro spoznal nevarnost rdečega kartona in še pred polčasom iz igre potegnil nervoznega Felipeja Mela.

Kljub vsemu je bilo prvih 45 minut v primerjavi z nadaljevanjem pravi festival nogometa. Portugalci so sicer resda zaigrali bolje, Raula Meirelesa pa je po podaji Ronalda iz neposredne bližine zaustavil šele izjemni Julio Cesar, a to je bilo praktično vse, kar smo lahko videli do konca srečanja. V sodnikovem podaljšku bi s pomočjo odboja od zadnjice Bruna Alvesa kmalu zadel Ramires, a je Eduardo z zadnjimi močmi odbil žogo v kot. Če mora pomagati zadnja plat, potem se ve, kakšen nogomet je bil na sporedu v Durbanu ...

Izjave po tekmi:

Carlos Queiroz, selektor Portugalske:
To je bila težka tekma. Začeli so zelo močno in morali smo si nadeti naše delovne obleke, toda mislim, da smo tekmo zapustili z oblečenim smokingom. Videl sem fantastičen odnos vseh portugalskih igralcev. Bili so izjemni v tem, da so želeli igrati svoj nogomet in se boriti.

Lucio, branilec in kapetan Brazilije:
Vedeli smo, da bomo oboji imeli veliko željo po zmagi in v tekmo smo šli zelo odločeni in zgodilo se pač je, da je bilo nekaj startov bolj ostrih. Mislim, da si je naša ekipa želela malce bolj igrati. Vedeli smo, da bo tako, saj smo bili oboji že uvrščeni naprej.

Končna lestvica:
1. Brazilija 7 točk

2. Portugalska 5
3. Slonokoščena obala 4
4. Severna Koreja 0

SP v nogometu, skupina G, tretje kolo:

Portugalska : Brazilija 0:0

Severna Koreja : Slon. obala 0:3 (0:2)
Y. Touré (14), Romaric (20), Kalou (82)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.