Šport
6 ogledov

Namesto lepotice - zver

Cristiano Ronaldo Juan
1/33
Žurnal24 main
Brazilija in Portugalska sta se na težko pričakovanem "derbiju" skupine G na koncu razšli s kislim remijem (0:0). Zvečer bo jasno, katera izmed reprezentanc se bo v 1/8 finala pomerila s Španci. Če sploh.

Glasni žvižgi po zadnjem sodnikovem žvižgu na tekmi med Portugalsko in Brazilijo so povedali več kot tisoč besed. Derbi, ki to ni bil, je ponudil zgolj siromašno nogometno predstavo, v kateri so imeli glavno vlogo rumeni kartoni in ostri prekrški. Brazilci so tako osvojili prvo mesto v skupini G in se verjetno izognili srečanju z evropskimi prvaki Španci, na kar pa bodo skupaj z drugouvrščenimi Portugalci morali počakati do večerne tekme Španija-Čile.

Začeli so zelo močno in morali smo si nadeti naše delovne obleke, toda mislim, da smo tekmo zapustili z oblečenim smokingom. Videl sem fantastičen odnos vseh portugalskih igralcev.
Carlos Queiroz, selektor Portugalske

Brazilski selektor Dunga se je ob odsotnosti Kakája odločil, da bo na klopi pustil tudi Robinha in od prve minute ponudil priložnost Nilmarju in Danielu Alvesu. Prvi polčas je sicer minil v znamenju pomanjkanja pravih priložnosti. Brazilci so sicer držali igro v svojih nogah, Maicon je skupaj z Danielom Alvesom povzročal preglavice na desni, toda prvih dvajset minut smo lahko videli zgolj poizkuse od daleč. Nato pa je prišla 25. minuta, ko so bili Brazilci zelo srečni, da niso ostali z igralcem manj na igrišču - dolga žoga je letela proti Cristianu Ronaldu, ki bi sam stekel proti golu, a jo je z roko (namerno) in kot zadnji branilec v liniji ustavil Juan. To bi moral biti "šolski" rdeči karton, a se je sodnik Benito Archundia odločil le za rumeno barvo.

Nilmar je čez nekaj minut po podaji Maicona in izvrstni reakciji vratarja Eduarda stresel prečko, a nadaljevanje je ponudilo zgolj pravo modno revijo rumenih kartonov in ostrih startov, v katerih je prednjačil Portugalec Pepe. Do konca polčasa se je sodnik dodobra "namahal", saj je desnico dvignil kar sedemkrat. Dunga je hitro spoznal nevarnost rdečega kartona in še pred polčasom iz igre potegnil nervoznega Felipeja Mela.

Kljub vsemu je bilo prvih 45 minut v primerjavi z nadaljevanjem pravi festival nogometa. Portugalci so sicer resda zaigrali bolje, Raula Meirelesa pa je po podaji Ronalda iz neposredne bližine zaustavil šele izjemni Julio Cesar, a to je bilo praktično vse, kar smo lahko videli do konca srečanja. V sodnikovem podaljšku bi s pomočjo odboja od zadnjice Bruna Alvesa kmalu zadel Ramires, a je Eduardo z zadnjimi močmi odbil žogo v kot. Če mora pomagati zadnja plat, potem se ve, kakšen nogomet je bil na sporedu v Durbanu ...

Izjave po tekmi:

Carlos Queiroz, selektor Portugalske:
To je bila težka tekma. Začeli so zelo močno in morali smo si nadeti naše delovne obleke, toda mislim, da smo tekmo zapustili z oblečenim smokingom. Videl sem fantastičen odnos vseh portugalskih igralcev. Bili so izjemni v tem, da so želeli igrati svoj nogomet in se boriti.

Lucio, branilec in kapetan Brazilije:
Vedeli smo, da bomo oboji imeli veliko željo po zmagi in v tekmo smo šli zelo odločeni in zgodilo se pač je, da je bilo nekaj startov bolj ostrih. Mislim, da si je naša ekipa želela malce bolj igrati. Vedeli smo, da bo tako, saj smo bili oboji že uvrščeni naprej.

Končna lestvica:
1. Brazilija 7 točk

2. Portugalska 5
3. Slonokoščena obala 4
4. Severna Koreja 0

SP v nogometu, skupina G, tretje kolo:

Portugalska : Brazilija 0:0

Severna Koreja : Slon. obala 0:3 (0:2)
Y. Touré (14), Romaric (20), Kalou (82)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.