Pogačarju očitajo sumljiv vbod, tako odgovarja Slovenec

Foto: Twitter pogačar
Uspehi slovenskih kolesarjev gredo marsikomu pošteno v nos, zato se med nevoščljivci širijo neutemeljene obtožbe o uporabi prepovedanih poživil.
Oglej si celoten članek

Superiornost Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja je v marsikomu vzdudila zavist, zato zlobni jeziki že namigujejo, da si slovenska kolesarja pomagata z dopingom.

Tako Roglič kot Pogačar sta se morala v zadnjih dneh soočiti z novinarskmi vprašanji na to temo, oba pa sta zelo jasno in odločno povedala, da njuna kredibilnost ni vprašljiva. V prid jima govorijo tudi rezultati številnih nenapovedanih testiranj, vendar so nekateri še vedno prepričani, da izsledki niso legitimni.

V želji po dokaznem gradivu so se zapičili v fotografijo Pogačarja, na kateri je viden vbod na levi roki. "Lepa zmaga Pogačarja," je objavi omenjene fotografije pomenljivo pripisal uporabnik Tony DaDub, ki na svojem profilu vztrajno širi prepričanje, da si Slovenca pomagata z dopingom. "Kolesarstvo je zelo preprosta igra. 20 ekip se pet ur vozi naokrog, nato pa zmaga Jumbo-Visma," je dodal.

Nekateri se njegovemu mnenju pridružujejo, drugi mu odgovarjajo, da se nihče pri zdravi pameti ne bi 'špikal' na vidno mesto. Prav na to je v pogovoru za RTV Slovenijo poudaril celo Pogačar in ob tem dodal, da je bil vbod posledica jutranjega testiranja, na katerega je bil pozvan tudi imetnik rumene majice.

Ohranil mirno kri Rogliča soočili z neprijetnim vprašanjem: "Ničesar ne skrivam"

S poskusom diskreditacije so dvomljivci nadaljevali z objavo Pogačarjeve fotografije z lanske Vuelte, na kateri je prav tako viden vbod na levi roki. Bržkone gre tudi v tem primeru za spominek na druženje z dopinškimi kontrolorji.

Vse kaže, da se bodo govorice o dopingu nadaljevale vse do konca francoske pentlje, vendar si Slovenca tega ne smeta jemati k srcu, saj je to samo še en dokaz, kakšen pečat sta pustila na dirki, na kateri sta doslej pometala s konkurenco.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 11:01 17. September 2020.

    Upam, da fanta pazita, kaj zaužijeta in kaj ... Sicer pa je že pred leti Vogrinec povedal, da s solato, …

  • 08:34 17. September 2020.

    Kdor ne zna prenesti porazov, se poslužuje zelo nizkih udarcev. To vedno bilo in bo. Fanca zdržita še malo, mi …

  • 19:39 16. September 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.