Napad premagal obrambo

Foto: Žurnal24 Litovci Slovencem niso pustili dihati.
Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila boj za prvo mesto v skupini F. Z 80 : 61 je bila boljša Litva.
Oglej si celoten članek

V zadnji tekmi skupinskega tekmovanja sta se pomerili Slovenija, ekipa z najboljšo obrambo, in Litva, moštvo z najboljšim napadom. Dejstvo je, da je Litva veliko bolj izboljšala obrambo kot Slovenija napad in na koncu slavila visoko zmago (80 : 61).

Tekmo za prvo mesto v skupini so slovenski košarkarji začeli nekoliko slabše od Litovcev, a vseeno držali aktiven rezultat. Na prvo minuto odmora so odšli s šestimi točkami zaostanka, ki je bil posledica nekoliko slabše igre v obrambi. Litovci so uspešno metali za tri točke in bolje skakali. Izbranci Aleša Pipana so kljub zaostanku nadaljevali pogumno in igrali svojo igro. Selektor je z menjavami držal visok ritem in modro trošil moči košarkarjev. Branilci Litve so izvrstno metali izza črte. Darila najboljši napad na EP ni zapravil, a ga za večji pobeg ni izkoristil. Pipanova četa je na odmor odšla le s tremi točkami zaostanka (41 : 44).

Odločilen drugi del
Tretja četrtina je bila slabša od prvih dveh. Glavobol sta slovenskim košarkarjem povzročala Šiškauskas z razdalje in Lavrinovič pod košem. Ob visokem ritmu tekme je nekoliko popustila tudi koncentracija in Litva je pobegnila na devet točk razlike (47 : 59). V zadnjih desetih minutah so našim moči vendarle začele pojenjati, Litovci pa so še naprej nadaljevali s hitro in agresivno košarko. Šest minut pred koncem je razlika narasla na +17 (53 : 70), česar izkušeni tekmeci niso več izpustili iz rok.

Slovenska reprezentanca se bo v četrtfinalu pomerila z Grčijo. Obračun bo na sporedu v petek ob 21.30.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.