Šport > Košarka
2 ogledov

Napad premagal obrambo

Litovci Slovencem niso pustili dihati. Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila boj za prvo mesto v skupini F. Z 80 : 61 je bila boljša Litva.

V zadnji tekmi skupinskega tekmovanja sta se pomerili Slovenija, ekipa z najboljšo obrambo, in Litva, moštvo z najboljšim napadom. Dejstvo je, da je Litva veliko bolj izboljšala obrambo kot Slovenija napad in na koncu slavila visoko zmago (80 : 61).

Tekmo za prvo mesto v skupini so slovenski košarkarji začeli nekoliko slabše od Litovcev, a vseeno držali aktiven rezultat. Na prvo minuto odmora so odšli s šestimi točkami zaostanka, ki je bil posledica nekoliko slabše igre v obrambi. Litovci so uspešno metali za tri točke in bolje skakali. Izbranci Aleša Pipana so kljub zaostanku nadaljevali pogumno in igrali svojo igro. Selektor je z menjavami držal visok ritem in modro trošil moči košarkarjev. Branilci Litve so izvrstno metali izza črte. Darila najboljši napad na EP ni zapravil, a ga za večji pobeg ni izkoristil. Pipanova četa je na odmor odšla le s tremi točkami zaostanka (41 : 44).

Odločilen drugi del
Tretja četrtina je bila slabša od prvih dveh. Glavobol sta slovenskim košarkarjem povzročala Šiškauskas z razdalje in Lavrinovič pod košem. Ob visokem ritmu tekme je nekoliko popustila tudi koncentracija in Litva je pobegnila na devet točk razlike (47 : 59). V zadnjih desetih minutah so našim moči vendarle začele pojenjati, Litovci pa so še naprej nadaljevali s hitro in agresivno košarko. Šest minut pred koncem je razlika narasla na +17 (53 : 70), česar izkušeni tekmeci niso več izpustili iz rok.

Slovenska reprezentanca se bo v četrtfinalu pomerila z Grčijo. Obračun bo na sporedu v petek ob 21.30.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.