Napake Vettla, prva vrsta za Mercedes

Foto: epa Vettel in Hamilton
Na nedeljski VN Francije bosta iz prve vrste štartala dirkača Mercedesa, Lewis Hamilton in Valtteri Bottas.
Oglej si celoten članek

Formula 1 se je po desetletju vrnila v Francijo. Dirko bo v nedeljo ob 16.00 gostilo prenovljeno dirkališče Paul Ricard v Le Castelletu. Svetovni prvak Lewis Hamilton (Mercedes) si je z brezhibnim krogom pridirkal najboljši štartni položaj. V prvi vrsti bo še drugi voznik Mercedesa, Valtteri Bottas. Tako Sebastian Vettel (Ferrari) kot Max Verstappen (Red Bull) sta v zadnjem hitrem krogu vozila predivje, večkrat zapeljala preširoko, čez robnike in tako bosta štartala iz druge vrste.

Za 33-letnega Hamiltona, ki je bil najboljši že na petkovih treningih, je to že 75. najboljši startni položaj v karieri na dirki.

Z devetom mestom je navdušil Charles Leclerc (Sauber). To je najboljši štartni položaj za Monačana, ki se mu obeta Ferrarijev sedež za naslednjo sezono. Toliko večje razočaranje pa za McLaren, saj sta oba njihova dirkača obtičala že v prvem delu kvalifikacij. Fernando Alonso bo tako le teden dni po veliki zmagi na 24-urni dirki v Le Mansu dirko formule 1 štartal šele iz 16. mesta. Njegovo edino upanje bo morebiten dežn in za zdaj je ta dejansko možen.

Pred osmo dirko sezone ima v skupnem seštevku Vettel točko prednosti pred Hamiltonom. Bottas na tretjem mestu zaostaja 35 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.