Napoli v zadnji minuti naprej – Cavani!

Foto: Žurnal24 Edinson Cavani gol zadetek proslavljanje slavje proslava slavje veselje Foto: Žurnal24 Stefanos Athanasiadis Adrian Calello Dinamo Foto: Žurnal24 Stefanos Athanasiadis Adrian Calello Dinamo Foto: Žurnal24 Giorgos Fotakis Arijan Ademi Dinamo Foto: Žurnal24 Dimitris Salpingidis Adrian Calello Dinamo Foto: Žurnal24 Miroslaw Sznaucner Kostas Chalkias Milan Badelj Dinamo Foto: Žurnal24 Shinji Kagawa Šinji Šindži Sindzi Kagava gol zadetek veselje proslavljanje slavj Foto: Žurnal24 Shinji Kagawa Šinji Šindži Sindzi Kagava gol zadetek veselje proslavljanje slavj Foto: Žurnal24 Diego Perotti Nuri Sahin Foto: Žurnal24 Šerif Andriy Yarmolenko Jarmolenko Miral Samardzic Samardžić Foto: Žurnal24 Šerif Artem Milevskiy Milevskij Miral Samardzic Samardžić Foto: Žurnal24 Christian Ndri Romaric Roman Weidenfeller gol zadetek veselje proslavljanje slav Foto: Žurnal24 Michael Silberbauer Ryan Babel Foto: Žurnal24 Ryan Babel Sander Keller Foto: Žurnal24 Christian Poulsen Dries Mertens Foto: Žurnal24 Luis Fabiano Marcel Schmelzer Foto: Žurnal24 Shinji Kagawa Lucas Barrios Šinji Šindži Kagava Foto: Žurnal24 Edinson Cavani Foto: Žurnal24 Edinson Cavani
Končuje se skupinski del Evropske lige, kjer v sredo ni manjkalo trilerjev. Napoli si je napredovanje zagotovil z golom Edinsona Cavanija v 90. minuti, medtem ko je Dortmund neuspešno napadal pri Sevilli.
Oglej si celoten članek

Tako želeno prezimljenje v Evropi je v Zagrebu po letih razočaranj doseglo že kultni status, Dinamu pa na odločilni tekmi še enkrat več ni uspelo premagati živcev in hudega zagrebškega mraza. Domačega trenerja Vahida Halilhodžića bodo mediji najbrž "raztrgali" zaradi obrambne igre, kljub kateri pa bi modri lahko tudi zmagali. Sammir je tako zadel vratnico tik pred polčasom, domači pa so imeli še nekaj zrelih priložnosti za gol. Toda vsega je bilo konec, ko je Dimitris Salpingidis zabil zadetek odločitve in modre še enkrat več poslal na zgodnji zimski spanec brez Evrope. NE SPREGLEJTE GALERIJE S TEKEM EVROPSKE LIGE.

Palermo je sicer premagal Lausanne-Sport, toda gol rezervista Ezequiela Muñoza je bil pač premalo za Rosanere, ki so se od nadaljnjega tekmovanja poslovili že v prejšnjem kolu. Villarreal je prvouvrščeni v skupini A, potem ko je na gostovanju pri Brüggeu dvakrat v nekaj minutah zadel Giuseppe Rossi.

Cavani spet junak Napolija: nič čudnega, da je dobil pico!
Najbolj dramatično si je napredovanje med najboljših 32 ekip zagotovil Napoli. Južnjaki si na domačem San Paolu potrebovali zmago proti Steaui, dobili pa so jo šele v 90. minuti, ko je zadel lokalni heroj Edinson Cavani. Predstave urugvajskega El Matadorja so Neapeljčane že prej napeljale do tega, da so po njem poimenovali pico vrste calzone, ki nosi ime po njegovem nadimku. Kaj ga čaka tokrat? Kar strah nas je pomisliti ...

Zmago je za napredovanje potreboval še en evropski velikan – Borussia Dortmund je z odliko začela gostovanje pri Sevilli, a na koncu drago plačala nekajminutni mrk v prvem polčasu (2:2). Neven Subotić je kmalu po začetku nadaljevanja izenačil, toda napadi rudarjev so bili na jugu Španije do konca brez učinka.

Evropska liga, 6. kolo:

Skupina D

Dinamo Zagreb : PAOK Solun 0:1 (0:0)
Salpingidis (60)

Club Brügge : Villarreal 1:2 (1:2)
Kouemaha (28); Rossi (30, 34/11-m)

Lestvica: 1. Villarreal 12 točk, 2. Paok 11, 3. Dinamo Zagreb 7, 4. Brugge 3.

Skupina E

AZ Alkmaar : BATE Borisov 3:0 (1:0)
Sigthorsson (7, 84), Maher (86)

Dinamo Kijev : Šerif Tiraspol 0:0 (0:0)
Samardžić (Šerif) je odigral celo tekmo.

Lestvica: 1. Dinamo Kijev 11, 2. Bate 10, 3. AZ Almaar 7, 4. Šerif 5.
              
Skupina F

Lausanne-Sport : Palermo 0:1 (0:0)
Muñoz (84)
Bačinović in Iličić (oba Palermo) nimata pravice nastopa v EL in nista igrala.

Sparta Praga : CSKA Moskva 1:1 (1:1)
Kadlec (44); Dzagoev (15)

Lestvica: 1. CSKA 16, 2. Sparta 9, 3. Palermo 7, 4. Lausanne 1.
                       
Skupina J

Sevilla : Borussia Dortmund 2:2 (1:1)
Romaric (31), Kanouté (35); Kagava (4), Subotić (49)

Karpati Lvov : Paris St. Germain 1:1 (1:1)
Fedetskj (45); Luyindula (39)

Lestvica: 1. PSG 12, 2. Sevilla 10, Borussia Dortmund 9, Karpati Lvov 1.
                       
Skupina K

Liverpool : Utrecht 0:0

Napoli : Steaua Bukarešta 1:0 (0:0)
Cavani (90)
RK: Cannavaro (90/Napoli)

Lestvica: 1. Liverpool 10, 2. Napoli 7, 3. Steaua 6, 4. Utrecht 5.
                       
Skupina L

Bešiktaš : Rapid 2:0 (2:0)
Quaresma (32), Ernst (45)

Porto : CSKA Sofija 3:1 (1:0)
Otamendi (23), Micael (55), Rodriguez (90); Delev (48)
Falcao (Porto) je v 57. minuti zgrešil enajstmetrovko.

Lestvica: 1. Porto 16, 2. Bešiktaš 13, 3. Rapid 3, 4. CSKA Sofija 3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.