Napredoval še tretji Slovenec

Foto: Epa Joao Felix
V izločilnih bojih lige prvakov bodo igrali trije slovenski nogometaš. Kevinu Kamplu sta se v sredo pridružila še Josip Iličić in Jan Oblak.
Oglej si celoten članek

Ob večernih tekmah je bilo odprto le še vprašanje, kdo se bo kot zadnji prebil v izločilne boje lige prvakov. Potniki v osmino finala niso bili namreč odločeni le v skupini D. Bayer iz Leverkusna bi lahko še prehitel Atletico Madrid, a pravih možnosti za to pravzaprav ni bilo.

Atletico je pred domačimi gledalci silovito krenil v dvoboj proti moskovski Lokokotivi in imel že v drugi minuti na voljo enajstmetrovko, ki pa jo angleški reprezentant Kieran Trippier ni uspel pretvoriti v vodstvo. A četrt ure kasneje so imeli gostitelji na voljo popravni izpit. Tokrat si je žoko na belo točko postavil Joao Felix in zadel za 1:0.

Domači so prevladovali, v prvem polčasu dosegli še en gol, ki pa ga je VAR razveljavil zaradi prepovednega položaja, piko na i k zmagi pa postavili v uvodnih minutah drugega dela. Z desne je podal Koke, lepo pa je iz voleja s prve zadel Felipe. Kasneje so Jan Oblak in kolegi brez večjih težav dvoboj pripeljali do konca, slovenskega vratarja je tudi določela čast z nošenjem kapetanskega traku, ko je iz igre odšel Koke.

Bayer Leverkusen je imel pred dvobojem s prvouvrščenim Juventusom iz Torina točko zaostanka za Atleticom, potem pa se je v 75. minuti za nemško zasedbo vse skupaj tako poslabšalo, da ni bilo več pravih možnosti, da bi se prebila v nadaljevanje lige prvakov. Zadel je portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, v sodnikovem dodatku za 2:0 pa še Gonzalo Higuan.

PSG in Real potrdila prevlado

V skupini A je prvo mesto potrdil PSG doma v Parizu, kjer je Galatasaray iz Istanbula odpravil kar s 5:0. V prvem polčasu sta zadela Argentinec Mauro Icardi (32.) in Španec Pablo Sarabia (35.), v drugem pa Brazilec Neymar (47.), francoski napadalec Kylian Mbappe (63.) in Urugvajec Edinson Cavani (84.) z enajstmetrovke.

Real Madrid je bil že prej drugi, za zaključek je slavil v Bruggeju. Za belgijsko ekipo je v 55. minuti izenačil Hans Vanaken le dve minuti po uvodnem zadetku gostov, ki ga je zabil Brazilec Rodrygo. Špancem sta zmago zagotovila Vinicius Junior (64.) in Hrvat Luka Modrić v sodnikovem dodatku.

Bayern, zmagovalec skupine B, je v Münchnu v dvoboju prvih dveh moštev Tottenham Hotspur ugnal s 3:1 po zadetkih Kingsleyja Comana (14.), Thomasa Müllerja (45.) in Philippa Coutinha (64.), za angleško zasedbo je na 1:1 izenačil Ryan Sessegnon (20.).

Olympiakos je v Pireju z 1:0 ugnal s Crveno zvezdo, slednja je bila še med tekmo dolgo na tretjem mestu skupine, ki pa ga je izgubila po kazenskem strelu napadalca Maročana Youssefa El Arabija v 87. minuti in Grki so si zagotovili evropsko ligo. Enajstmetrovka je bila dosojena zaradi roke Brazilca Janderja.

V skupini C sta bili tekmi odigrani v popoldanskem terminu. Atalanta je z gostujočo zmago v Harkovu, kjer je s 3:0 premagala Šahtar, na lestvici preskočila Ukrajince in nogometaše Dinama. Zagrebčani so po vodstvu doma klonili z 1:4 proti Manchester Cityju in zasedli četrto mesto v skupini. Petar Stojanović je tako ostal brez Evrope, tekmovanje v ligi prvakov pa bo nadaljeval Josip Iličić, ki sicer tokrat ni igral zaradi poškodbe.

Iličić naprej! Dinamo se je pred mesecem že videl v izločilnih bojih, zdaj pa ...

Pred madridskim Atleticom so si nadaljevanje tekmovanja v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu priigrali Paris Saint Germain, Real Madrid, Bayern, Tottenham, Manchester City, Iličićeva Atalanta, Juventus, Barcelona, Leipzig Kevina Kampla, branilec naslova Liverpool, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon, Valencia in Chelsea.

Na tretjih mestih v skupinah so si nadaljevanje tekmovanja v evropski ligi poleg Interja Samirja Handanovića, Ajaxa, Benfice, Milana in Salzburga zagotovili še Šahtar, Brugge, Olympiakos in Bayer Leverkusen.

Liga prvakov, skupinski del, 6. kolo:

Skupina A:
PSG : Galatasaray  5:0 (2:0)
Icardi 32., Sarabia 35., Neymar 47., Mbappe 63, cavani 84/11-m

Club Brugge : Real Madrid  1:3 (0:0)
Vanaken 55.; Rodrygo 53., Vinicius 64., Modrić 91.

Lestvica: PSG 16, Real Madrid 11, Club Brugge 3, Galatasaray 2

Skupina B:
Bayern : Tottenham  3:1 (2:1)
Coman 14., Müller 45., Coutinho 64.; Sessegnon 20.

Olympiacos : Crvena zvezda   1:0 (0:0)
El Arabi 87./11-m

Lestvica: Bayern 18, Tottenham 10, Olympiacos 4, Crvena zvezda 3

Skupina C:
Dinamo : Manchester City  1:4 (1:1)
Olmo 10.; Jesus 34., 50., 54., Foden 84.

Šahtar : Atalanta  0:3 (0:0)
Castagne 68., Pašalić 80., Gosens 94.

Lestvica: Manchester City 14, Atalanta 7, Šahtar 6, Dinamo 5  

Skupina D:
Atletico Madrid : Lokomotiva Moskva 2:0 (1:0)
Joao Felix 17./11-m, Felipe 54.

Bayer Leverkusen : Juventus  0:2 (0:0)
Ronaldo 75., Higuain 92.

Lestvica: Juventus 16, Atletico Madrid 10, Bayer Leverkusen 6, Lokomotiva 3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.