Šport > Nogomet
1788 ogledov

Dinamo se je pred mesecem že videl v izločilnih bojih, zdaj pa ...

Gabriel Jesus
Tekma za biti ali ne biti za Dinamo se je slabo končala za Petra Stojanovića in soigralce. Spodrsljaj Hrvatov so izkoristili kolegi Josipa Iličića.

Na začetku novembra je bil Dinamo na tekmi proti Šahtarju že z nogo in pol v osmini finala lige prvakov, navijači so že šteli priigrani denar, ki ga bo klub zaslužil z napredovanjem, a nato so Ukrajinci v zadnjih minutah dvoboja na stadionu Maksimir dosegli dva zadetka in izenačili na 3:3. Oba medsebojna dvoboja sta se končala brez zmagovalca, prvič je bilo 2:2, a je zaradi večjega števila zadetkov v gosteh Šahtar imel boljše razmerje. Kasneje so Zagrebčani še izgubili dvoboj proti Atalanti.

V zadnjem skupinskem krogu je tako Dinamo za napredovanje potreboval zmago proti Manchester Cityju na razprodanem Maksimiru. Meščani, ki so si že zagotovili prvo mesto v skupini, so zaigrali s premešano postavo.

In že v 10. minuti so Hrvatje povedli. Po natančni podaji z desne strani je mojstrsko z volejem v šestnajstercu pričakal Dani Olmo in jo poslal v mrežo angleškega moštva. Španec naj bi bil sicer na radarju Pepa Guardiole, ki si ga želi pripeljati prav na Otok. Ob rezultatu 0:0 na tekmi v Harkovu, Ukrajinci so proti Atalanti sicer dosegli zadetek, a ga je VAR razveljavil zaradi prepovedanega položaja, je bil v tem trenutku med šestnajsterico najboljših tudi Dinamo. V prvi postavi pri slednjem  je sicer tudi tokrat začel slovenski reprezentant Petar Stojanović.

V 19. minuti je na drugi strani zelenice sprožil İlkay Gündoğan, Nemec je nameril v dolgi kot, a se je z obrambo izkazal vratar Dominik Livaković. Angleži so bili več pri žogi, a do priložnosti niso prihajali, gostitelji pa so čakali na protinapade. Enega teh je v 29. minuti zaključil Olmo, vendar je okroglo usnje poslal nenevarno preko tekmečevih vrat. Minuto kasneje je do strela z glavo prišel Mislav Oršić, vratar Claudio Bravo ni imel večjih težav.

Preobrat v Maksimirju

Nato pa je v 34. minuti Maksimir obnemel. Pred golom je bil najvišji Gabriel Jesus, ki je čez golovo črto poslal podajo Riyada Mahreza. Domači nogometaši in gledalci so sicer ponoreli, saj gostujoči nogometaši pred izenačenjem niso prekinili igre, ko je na zelenici obležal Emir Dilaver, prav branilec pa je manjkal pred vrati ob strelu Brazilca.

Ta se je še drugič in tretjič med strelce vpisal na začetku drugega polčasa. Angleži so najprej dobro kombinirali na levem robu domačega kazenskega prostora, mladi Phil Foden je našel Jesusa, ki se je še moral otresti branilca, nato pa je nameril v dolgi kot mimo Livakovića za 1:2. Le štiri minute kasneje je brazilski napadalec prišel do hat-tricka. Tudi tokrat je prišla podaja z leve strani, poslal jo je Benjamin Mendy, pred vrati pa jo je Jesus v skoku poslal v mrežo.

Šok za Dinamo tudi v Ukrajini, Zagrebčani brez Evrope

Dinamo je bil pravzaprav izločen iz igre, v Ukrajini pa bi lahko že en zadetek Atalante popeljal Josipa Iličića, ki tokrat zaradi poškodbe ni igral, in kolege med 16 najboljših. V 66. minuti so ga Italijani tudi dosegli, znova pa je posredoval VAR. Kar nekaj časa je bilo treba čakati, naposled pa je bil zadetek priznan. Atalanta je bila v tem trenutku druga v skupini, Šahtar tretji, Dinamo pa je celo ostal brez Evrope. Nogometaši iz Bergama so dobro kombinirali na levi strani šestnajsterca, pred golom pa je po prečni podaji ostal sam Belgijec Timothy Castagne. Ta je zadel iz drugega poizkusa. sprva je vratar še obranil, a je nato žoga obstala pred golovo črto, Castagne pa jo je le še potisnil v mrežo. 

Timothy Castagne | Avtor: Epa Epa

V 77. minuti je vsa reč za Šahtar postala še težje. Zaradi namernega udarca v obraz Švicarja Rema Freulerja je drugi rumeni karton prejel Brazilec Dodo.

In nato je bilo vsega konec že v 80. minuti. Atalanta je po prekršku izvajala skrajšani kot z desne strani, pozornosti domačih igralcev pa se je izmaknil Hrvat Mario Pašalić, ki se je pred golom le rahlo dotaknil žoge ob ostri podaji Castagneja in jo ob bližnji vratnici še drugič poslal čez golovo črto.

V sodnikovem dodatku je po veliki napaki domačih zadel še Robin Gosens. Atalanta je vseh sedem točk osvojila na zadnjih treh tekmah v skupini. Najprej je doma pisala presenetljiv remi s Cityjem, nato pa še zmagi proti Dinamu in Šahtarju.

Je pa en zadetek padel tudi v Zagrebu. Po lepi akciji Cityja je v polno v 84. minuti zadel še Foden in postavil končni izid 1:4.

Liga prvakov, skupinski del, 6. kolo:

Skupina A:
PSG : Galatasaray

Club Brugge : Real Madrid

 

Skupina B:
Bayern : Tottenham

Olympiacos : Crvena zvezda

 

Skupina C:
Dinamo : Manchester City  1:4 (1:1)
Olmo 10.; Jesus 34., 50., 54., Foden 84.

Šahtar : Atalanta  0:3 (0:0)
Castagne 68., Pašalić 80., Gosens 94.

Lestvica: Manchester City 14, Atalanta 7, Šahtar 6, Dinamo 5

 

Skupina D:
Atletico Madrid : Lokomotiva Moskva

Bayer Leverkusen : Juventus
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice