Šport > Nogomet
836 ogledov

Zmagal s 4:0, nato dobil nogo

Carlo Ancelotti Epa
Sloviti italijanski trener je izgubil službo.

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli je pozno sinoči odpustil trenerja Carla Ancelottija, potem ko je neapeljski klub prišel do prve zmage na zadnjih desetih tekmah.

samir handanović Liga prvakov Šport 17-letni rezervist pokopal Handanovićeve upe

Napoli je doma v Ligi prvakov s 4:0 premagal Genk in se prebil med šestnajst najboljših ekip v Evropi, kar pa vseeno ni bilo dovolj, da bi Ancelotti obdržal službo.

"Prijateljstvo in medsebojno spoštovanje med klubom, njegovim predsednikom Aureliom De Laurentiisom in Carlom Ancelottijem ostajata enaka," je klub na kratko sporočil prek Twitterja.

Ancelotti je že v ponedeljek pred torkovo tekmo lige prvakov sporočil novinarjem, da ima "trener kovčke vedno pripravljene", tako da so se pojavila ugibanja, ali bo 60-letni trener odstopil, kar je sam ostro zanikal: "Odstop? Še nikoli v karieri nisem odstopil in tudi tokrat ne bom. O moji prihodnosti pri Napoliju bo odločalo klubsko vodstvo."

jurgen klopp Brez milosti Šport Klopp ponižal prevajalca

Ancelotti, ki je kot trener trikrat osvojil Ligo prvakov, dvakrat z Milanom in enkrat z Real Madridom, je julija lani na trenerskem stolčku nasledil Maurizia Sarrija. Lani je Napoli popeljal do drugega mesta v Serie A, med 16 najboljših moštev v LP pa se lani v boju s poznejšim zmagovalcem Liverpoolom niso prebili zaradi slabše gol-razlike.

Prvi favorit za naslednika Ancelottija je nekdanji trener AC Milana Gennaro Gattuso.

Ansu Fati Video Šport Zabil Handanoviću in popravil 22 let star rekord
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.