Naša šampionka se vrača v smučarske skoke!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Urša Bogataj se vrača v slovenske smučarske skoke, po novem bo izkušnje delila z mladimi.
Oglej si celoten članek

Olimpijska zmagovalka Urša Bogataj si je januarsko tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk na Ljubnem ogledala z otroškim vozičkom. Potem ko je marca lani prekinila športno pot, je januarja namignila, da jo bolj kot nazaj na skakalnice vleče v drugo stran. Zdaj bo pomagala mladim v Državnem panožnem nordijskem centru (DPNC), poroča Delo.

Zdaj 29-letna zmagovalka treh tekem svetovnega pokala, ki je leta 2022 v Pekingu osvojila zlati olimpijski medalji na posamični tekmi ter z mešano ekipo, si je dolgo pustila možnosti odprte, če bi se vrnila nazaj v skoke.

O prihodnosti pa ... Urša Bogataj z otroškim vozičkom pod skakalnico, kjer je lani padla

Vendar je Bogatajeva že v času kariere večkrat povedala, da jo kot študentko na Fakulteti za šport zelo veseli tudi delo z mladimi in da se vidi tudi v trenerski vlogi.

Kot poroča Delo, je zdaj že znano, da se po lanskem rojstvu sina Tima vrača v skoke, saj bo od 1. julija naprej bogate izkušnje in znanje prenašala na mladinke v DPNC.

Foto: Profimedia Urša Bogataj

Naša izvrstna smučarska skakalka je sicer debitirala v svetovnem pokalu leta 2011, tekom svoje kariere pa je nastopila na 168 tekmah svetovnega pokala in se 14-krat zavihtela na zmagovalne stopničke, od tega trikrat na najvišjo.

Vse svoje tri zmage je dosegla v sezoni 2021/22, ki je bila tudi njena daleč najuspešnejša, saj je kar enajstkrat končala na stopničkah, skupni seštevek svetovnega pokala pa je končala na tretjem mestu. V isti sezoni je na olimpijskih igrah osvojila tudi dve zlati medalji.

Iz sezone 2020/21 ima tudi srebrno medaljo z ekipne tekme svetovnega prvenstva.

Magazin Smučarska skakalka Urša Bogataj postala mamica, veste kdo je očka?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.