Šport > Zimski športi
17663 ogledov

Naša šampionka se vrača v smučarske skoke!

Urša Bogataj Profimedia
Urša Bogataj se vrača v slovenske smučarske skoke, po novem bo izkušnje delila z mladimi.

Olimpijska zmagovalka Urša Bogataj si je januarsko tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk na Ljubnem ogledala z otroškim vozičkom. Potem ko je marca lani prekinila športno pot, je januarja namignila, da jo bolj kot nazaj na skakalnice vleče v drugo stran. Zdaj bo pomagala mladim v Državnem panožnem nordijskem centru (DPNC), poroča Delo.

Zdaj 29-letna zmagovalka treh tekem svetovnega pokala, ki je leta 2022 v Pekingu osvojila zlati olimpijski medalji na posamični tekmi ter z mešano ekipo, si je dolgo pustila možnosti odprte, če bi se vrnila nazaj v skoke.

Urša Bogataj O prihodnosti pa ... Šport Urša Bogataj z otroškim vozičkom pod skakalnico, kjer je lani padla

Vendar je Bogatajeva že v času kariere večkrat povedala, da jo kot študentko na Fakulteti za šport zelo veseli tudi delo z mladimi in da se vidi tudi v trenerski vlogi.

Kot poroča Delo, je zdaj že znano, da se po lanskem rojstvu sina Tima vrača v skoke, saj bo od 1. julija naprej bogate izkušnje in znanje prenašala na mladinke v DPNC.

Urša Bogataj | Avtor: Profimedia Profimedia

Naša izvrstna smučarska skakalka je sicer debitirala v svetovnem pokalu leta 2011, tekom svoje kariere pa je nastopila na 168 tekmah svetovnega pokala in se 14-krat zavihtela na zmagovalne stopničke, od tega trikrat na najvišjo.

Vse svoje tri zmage je dosegla v sezoni 2021/22, ki je bila tudi njena daleč najuspešnejša, saj je kar enajstkrat končala na stopničkah, skupni seštevek svetovnega pokala pa je končala na tretjem mestu. V isti sezoni je na olimpijskih igrah osvojila tudi dve zlati medalji.

Iz sezone 2020/21 ima tudi srebrno medaljo z ekipne tekme svetovnega prvenstva.

Urša Bogataj Magazin Smučarska skakalka Urša Bogataj postala mamica, veste kdo je očka?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice