Šport > Zimski športi
248 ogledov

Uspešen začetek novoletne turneje

Ema Klinec Epa
Na tekmo vse Slovenke, najboljša Ema Klinec na tretjem mestu.

Na prvo tekmo silvestrske turneje v smučarskih skokih za svetovni pokal v avstrijskem Beljaku se je uvrstilo vseh šest Slovenk. Najboljša med njimi je bila Ema Klinec (128,3 točke) s tretjim izkupičkom kvalifikacij. Te je v meglenih razmerah dobila domačinka Eva Pinkelnig (132,1).

Med Avstrijko in Slovenko se je prerinila še Nemka Selina Freitag (130,3). Tik za Emo Klinec je kvalifikacije končala druga najboljša Slovenka Nika Križnar (125,4).

Zanesljivo je svojo nalogo opravila tudi Nika Prevc (124,3), ki je kvalifikacije sklenila na šestem mestu. Urša Bogataj (120,8) je bila deveta, Maja Vtič (106,6) 25., Katra Komar (103) pa 30.

Tekmovalke bodo tako kot v pretekli sezoni na tekmah silvestrske turneje skakale v parih. Klinec se bo tako pomerila s Finko Julio Kykkänen, Križnar bo izzvala Norvežanko Kjersti Graesli, Prevc pa Kanadčanko Nicole Maurer.

Uršo Bogataj v prvi seriji čaka nastop proti Čehinji Klari Ulrichovi, Katro Komar pa proti Japonki Nozomi Maruyama. Tekmovanje bo v prvem paru odprla Maja Vtič proti še eni Japonki Yuki Ito.

Na tekmo se je sicer uvrstilo 50 od 52 tekmovalk na startnem seznamu. Lansko zmago na turneji brani Avstrijka Marita Kramer, ki je bila danes šele 19.

Prvi tekmi v Beljaku bosta v sredo in četrtek, nato pa se karavana seli na Ljubno, kjer bosta zadnji tekmi turneje 31. decembra ter 1. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.