Šport > Zimski športi
179 ogledov

Druge zaporedne stopničke za Niko Križnar

Nika Križnar Instagram
Najboljša slovenska skakalka ta hip Nika Križnar je tudi na drugi tekmi silvestrske turneje osvojila tretje mesto.

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar (251,1 točke), četrta po prvi seriji, se je po dobrem skoku v finalu tudi na drugi tekmi silvestrske turneje v Beljaku zavihtela na zmagovalni oder. Tako kot na sredini tekmi je zasedla tretje mesto. V boju za zlato sovo je še drugič zmagala domačinka Eva Pinkelnig (260,2). Zdaj se turneja seli v Slovenijo.

Izkušena, 34-letna Pinkelnig je pred domačimi navijači prišla še do tretje zmage v sezoni na sedmih tekmah, že po sredini pa je spet oblekla rumeno majico vodilne v svetovnem pokalu. Zdaj ima 87 točk prednosti pred zasledovalkami. Vodi pa tudi na silvestrski turneji.

"To je neverjetno. To je bil nov dan, nov izziv, spet sem delo opravila odlično," je dejala Pinkelnig po svoji skupno šesti zmagi v svetovnem pokalu v intervjuju za ORF.

Križnar, ki je po dveh tretjih mestih v seštevku silvestrske turneje zdaj na drugem mestu in za avstrijsko tekmico zaostaja za 23,5 točke, je po nastopu obžalovala slabši doskok, a bila vesela novega uspeha.

"Sem zelo zadovoljna. Zdaj gremo domov in upam, da bom na obeh domačih tekmah pokazala takšne ali še boljše skoke. Bolje je napadati iz ozadja," je po nastopu za TV Slovenija dejala 22-letna Slovenka.

V finalu so nastopile štiri Slovenke. Ema Klinec (243,6 točke) je z devetega mesta po prvi seriji napredovala na končno sedmo in se uspešno pobrala po sredinem padcu in slabših kvalifikacijah.

"Z Beljakom sem kar zelo zadovoljna. Na tekmi sem pokazala dobre skoke. To pa je popotnica za naprej do res vrhunskih. Pobrali smo tudi stopničke, čestitke obakrat Niki. Zdaj pa gremo domov, na Ljubno," je uvodni dve tekmi ocenila Klinec.

Urša Bogataj (233,9) je bila 11., Nika Prevc (232,6), sedma po polovici tekme, pa je po slabšem finalnem skoku tekmo končala na 12. mestu.

"Z Beljakom sem še kar zadovoljna. Nekaj srednjega. Poizkušam se boriti, kot se da, in sem za zdaj zadovoljna," je dejala dvakratna olimpijska prvakinja, komaj 17-letna sestra bratov Prevc pa je dodala: "Na splošno sem kar zadovoljna z večino skokov v Beljaku. Na žalost se mi niso dobro izšli napadi v drugi seriji. A na Ljubno bom s seboj vzela dobre občutke in upam, da bom tam lahko napadala višja mesta."

Potem ko so na uvodni tekmi vse slovenske skakalke prišle med najboljših 30, sta na današnji tekmi brez točk za las ostali Maja Vtič na 33. ter Katra Komar na 34. mestu.

Po današnji tekmi se skakalke za vrhunec tekmovanja selijo v Slovenijo, kjer bosta na Ljubnem ob Savinji še drugi dve tekmi silvestrske turneje.

Zadnji tekmi turneje bosta v soboto, 31. decembra (16.00), ter nedeljo, 1. januarja (16.30), ko bo pod reflektorji znana skupna zmagovalka in dobitnica zlate sove. Še prej pa skakalke že v petek ob 16.30 čakajo kvalifikacije za tretjo tekmo turneje, ki poteka po vzoru moške novoletne v parih na izpadanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.