Šport > Zimski športi
27281 ogledov

Slovensko junakinjo na nosilih odnesli iz arene

Urša Bogataj Profimedia
Na tekmi v Ljubnem poškodba dvakratne olimpijske prvakinje.

Urša Bogataj je v prvi seriji tekme novoletne turneje na Ljubnem utrpela hujšo poškodbo. Ob skoku je namreč padla in za dlje časa obležala v izteku skakalnice. Prizorišče je povsem utihnilo, zdravniško osebje pa je slovenski športnici leta priskočilo na pomoč. Kasneje je dvakratna olimpijska prvakinja na nosilih zapustila prizorišče, pri tem je pomahala zbranim navijačem.

Še nekaj minut so nesrečni skakalki pomagali ob skakališču, nato so jo premestili v reševalno vozilo, ki jo je odpeljalo v bolnišnico v Ljubljano.

Bogatajeva je že v preteklosti imela težave s poškodbami, konec leta 2019 si je strgala prednjo križno vez v desnem kolenu. Tokrat je nastradalo levo koleno. Po prvih informacijah, ki jo je za nacionalno televizijo podal doktor Marko Macura, ima Urša strgano vsaj notranjo vez.

"Pri Urši gre za poškodbo levega kolena. Torej ni isto, kot je bilo poškodovano pred dvema letoma, ko se je uspešno vrnila. Imela je veliko pristajalo višino in koleno ni zdržalo. Res smo osmoljenci tekem na na Ljubnem," je po tekmi za nacionalko dejal glavni reprezentančni trener Zoran Zupančič.

 

Komentarjev 1
  • andrej084 17:48 01.januar 2023.

    Ji želim čim hitrejše okrevanje, bi pa le vprasal, ce bo tudi ona cakala 30 ur na urgenci....

Sorodne novice