Šport > Zimski športi
333 ogledov

Zajc najboljši orel, Lanišek presenetljivo daleč od vrha

Halvor Egner Granerud Epa
Smučarski skakalci so opravili s kvalifikacijami pred uvodno tekmo novoletne turneje, na kateri bo nastopilo šest Slovencev.

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud (155,5 točke) je zanesljivo dobil kvalifikacije pred uvodno tekmo 71. novoletne turneje v Oberstdorfu.

Drugi je bil najboljši skakalec to zimo, Poljak Dawid Kubacki (146,6), tretje mesto pa je zasedel danes najbolj razpoložen Slovenec Timi Zajc (141,7). Na tekmo so se uvrstili vsi Slovenci.

Zajc, ki bo na četrtkovi tekmi pod Senčno goro nosilec, je za izzivalca v paru dobil Japonca Junshira Kobayashija.

Timi Zajc | Avtor: Epa Epa

Nekoliko dlje od vrha je bil v današnjih kvalifikacijah drugi najboljši skakalec v svetovnem pokalu Anže Lanišek (134,5 točke), ki je zasedel 12. mesto. V paru ga bo izzival Japonec Yukiya Sato.

Uspešni so bili tudi preostali štirje Slovenci. Peter Prevc (130,9) je končal na 15. mestu in se bo v prvi seriji na izpadanje pomeril s Fincem Anttijem Aaltom, Lovro Kos (119,8) je bil 28. in ga čaka dvoboj z branilcem lanske zmage, Japoncem Ryoyujem Kobayashijem.

Žiga Jelar (117,5) in Domen Prevc (110,8) sta zasedla 40. oziroma 41. mesto. Jelar se bo v prvi seriji prve od štirih tekem pomeril z Avstrijcem Clemensom Leitnerjem, Domen Prevc pa z njegovim rojakom Manuelom Fettnerjem, ki je to zimo v Engelbergu prvič stopil na zmagovalni oder svetovnega pokala.

Prva serija je na sporedu ob 16.30. Oberstdorfu sledijo Garmisch-Partenkirchen (1. januarja 2023), Innsbruck (4.) in Bischofshofen (6.).

Halvor Egner Granerud | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.