Šport > Zimski športi
48301 ogledov

Velikanski šok iz slovenskega tabora, omenja se konec kariere

Urša Bogataj Epa
Dvakratna olimpijska prvakinja iz Pekinga Urša Bogataj je po poročanju slovenske nacionalne televizije začasno končala profesionalno športno pot.

Smučarska skakalka Urša Bogataj je v Planici sporočila, da začasno končuje športno kariero, je danes poročal spletni medijski portal RTV Slovenije. Slovenska šampionka je nesporni vrhunec doživela lani na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem, ko je osvojila dve zlati medalji.

"Imam strgano križno vez. Ne morem govoriti, kdaj se bom vrnila na skakalnice. Potrebujem nekaj časa zase, da premislim in pretehtam vse skupaj, potem pa bom videla," je v ekskluzivni izjavi za TV Slovenija povedala Urša Bogataj.

Na vprašanje, ali je v igri tudi upokojitev, je odgovorila: "Ena od možnosti je tudi konec kariere. Potrebujem nekaj časa zase, zavedam se, da se bom morala odločiti."

Urša Bogataj | Avtor: Profimedia Profimedia

Tekmovalka iz Briš pri Polhovem Gradcu, ki bo 7. marca dopolnila 28 let, je na velikih tekmovanjih osvojila še srebrno medaljo na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu 2021. V svetovnem pokalu je zmagala na treh posamičnih tekmah, še trikrat pa je bila najboljša na ekipnih tekmah.

Grd padec Šport Grozljivka v Planici, Prevca odpeljali na nosilih

Članico SSK Ilirija so skozi kariero spremljale težave s poškodbami. Leta 2019 je na slovenskem pokalu na srednji napravi v Planici ob doskoku padla in strgala prednjo križno vez desnega kolena. Potreben je bil operativni poseg, zaradi dolgotrajne rehabilitacije je počivala sedem mesecev.

Druga večja poškodba se ji je primerila na novoletni dan, ko je padla na Ljubnem. Takrat si je poškodovala stranske in sprednje križne vezi na levem kolenu.

Silje Opseth Podira se ji svet Šport Norvežanka bi najraje pobegnila iz Planice: "Zgodilo se je točno to ..."

Bogataj sodi v izjemno družbo olimpijskih šampionov. Le štirje slovenski športniki so na olimpijskih igrah osvojili vsaj dve zlati medalji. Ob Urši Bogataj so to še alpska smučarka Tina Maze ter telovadca Leon Štukelj in Miro Cerar.

Urša Bogataj | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 7
  • Kmodri 12:12 02.marec 2023.

    Športniki pogosto postanejo zaradi komercializacije in kruha in iger, kripeljni. Žal. Tako je zatrjeval naš prof. patofiziologijo!

  • satir 09:19 02.marec 2023.

    Tudi Pero bi moral nehat, mučno je gledat ljudi, ki se mučijo, pa vsa slovenija ve, da ne bo šlo več. Bolje da začne dobro jest, pa doma prijet za obrt, bo imel več od življenja, razen če se mu ...prikaži več ne ljubi delat. Mi preostali davkoplačevalci, ki vzdržujemo sistem, delamo vsak dan tudi za skakalce z rezultati in brez.

  • albert6 08:46 02.marec 2023.

    Šport krepi človeka prej bi rekel krepeli