Šport > Zimski športi
54380 ogledov

Grozljivka v Planici, Prevca odpeljali na nosilih

Reševalni pas/Twitter
Na treningu smučarskih skakalcev v Planici se je poškodoval naš najizkušenejši reprezentant Peter Prevc.

Peter Prevc je grdo padel v drugi seriji uradnega treninga smučarskih skakalcev pred četrtkovimi kvalifikacijami na veliki napravi na SP v Planici.

Dolenjevaščan je na najvišji točki takoj po odskoku izgubil nadzor nad smučmi in pri 70 m trdo treščil ob podlago na skakalnici. Po prvih predvidevanjih naj bi se mu po odrivu odpela vez.

Planica 2023 Negotovost Šport Velikanski šok iz slovenskega tabora, omenja se konec kariere

Najizkušenejšemu članu slovenske skakalne reprezentance so nemudoma na pomoč priskočili predstavniki reševalne službe, ki so ga s snežnimi sanmi odpeljali iz izteka skakalnice, nato pa z reševalnim vozilom v bolnišnico.

"Peter Prevc je po padcu pri zavesti in se normalno pogovarja. Odpeljali so ga v Rola bolnico, kjer ga bodo pregledali," je sporočila Smučarska zveza Slovenija (SZS).

Več informacij o stanju nekdanjega dobitnika velikega kristalnega globusa bo znanih v nadaljevanju dneva.

Silje Opseth Podira se ji svet Šport Norvežanka bi najraje pobegnila iz Planice: "Zgodilo se je točno to ..."

Komentarjev 2
  • Kmodri 16:28 01.marec 2023.

    Naj gre v skakalni pokoj preden se ubije!

  • lojs 16:01 01.marec 2023.

    skrajni čas da se umakne iz tega džumbuso in vseh mogočih parazitov, ki si samo želijo ekstremne višave, kar je že itak obsesija in gre za patologijo, kar je prevc že omenil in govoril o tem ... a je mogoče ...prikaži več kdo zasvojen s temi skoki, tudi to obstaja ... imate te kurčeve smarte za drkat, pa ne morte po noč spat ... groza