Šport > Zimski športi
8645 ogledov

Katastrofalna vest iz slovenskega tabora

Urša Bogataj Print Screen
Dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj je zaradi poškodbe kolena že končala letošnjo sezono.

Slovenska smučarska skakalka in dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj si je ob padcu na nedeljski zadnji tekmi silvestrske turneje v okviru svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji strgala križno vez, je v izjavi za medije sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS).

S tem bo dvakratna dobitnica zlate kolajne v Pekingu dlje časa odsotna s tekmovališč in izpustila preostanek sezone 2022/23. Decembra 2019 si je 27-letna skakalka že strgala križno vez v desnem kolenu, zaradi česar je morala izpustiti tudi preostanek takratne sezone.

Urša Bogataj | Avtor: Epa Epa
"Uršo Bogataj so po včerajšnjem padcu na skakalnici na Ljubnem prepeljali v UKC Ljubljana, kjer so opravili potrebne preiskave. Po besedah dr. Mateja Drobniča gre za poškodbo notranje stranske in sprednje križne vezi v levem kolenu," so zapisali pri SZS.

Dodali so še, da bo začetno zdravljenje potekalo nekirurško z imobilizacijo in kasnejšo rekonstrukcijo vezi z operativnim posegom.

"Urša je danes že v domači oskrbi in se počuti dobro. Žal pa je zaradi tovrstne poškodbe sezona za njo končana. Ekipa Smučarske zveze Slovenije želi Urši vse dobro pri okrevanju," so še dodali.

O nadaljnjih korakih bo krovna zveza javnost obveščala sproti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice