Šport > Zimski športi
2646 ogledov

Ljubno brez silvestrske turneje, prednost imajo Nemci in Avstrijci

skoki Ljubno Saša Despot
Na Ljubnem v prihodnje naj ne bi več gostili turneje ob novem letu.

Tehnični direktor nemške smučarske zveze Horst Hüttel je danes za televizijo ARD povedal, da bodo imele smučarske skakalke že prihodnjo sezono "definitivno tekmi svetovnega pokala v Partenkirchnu 29. decembra in Oberstdorfu 1. januarja". Vprašanje je, kaj bo v prihodnje s silvestrsko turnejo; dve tekmi sta bili v Beljaku in dve na Ljubnem.

"V organizacijo želimo iti skupaj z avstrijsko smučarsko zvezo. Za tekmovanje smo poslali naše lokacije svetovnega pokala. V Nemčiji bosta zagotovo dve tekmi za ženske: 29. decembra v Partenkirchnu in 1. januarja v Oberstdorfu," Hüttla navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Ženska novoletna turneja bi sicer morala potekati pozimi 2023/24, a je avstrijska smučarska zveza decembra napovedala umik tega datuma in dodala, da bo prestižna ženska turneja šele v sezoni 2024/25. Vendar je nemška zveza zdaj svoji dve postaji za novoletno turnejo že za prihodnjo sezono registrirala pri Mednarodni smučarski zvezi (Fis), še navaja dpa.

Trenutno imajo ženske namesto novoletne silvestrsko turnejo, ki se je danes na Ljubnem ob Savinji končala s skupno zmago Avstrijke Eve Pinkelnig. Ta je tudi prejela zlato sovo.

Eva Pinkelnig Turneja Šport Slovenke ob hujši poškodbi ostale brez stopničk na Ljubnem Urša Bogataj Padec Šport Slovensko junakinjo na nosilih odnesli iz arene

Hüttel je še dejal, da bo ženska turneja, vsaj v Nemčiji, potekala po obratnem vrstnem redu kot moška; se pravi najprej Garmisch-Partenkirchen, nato Oberstdorf.

Po tem vzorcu bi ženska novoletna turneja zaradi logističnih izzivov potekala v obratnem vrstnem redu: Garmisch, Oberstdorf, nato Bischofshofen in Innsbruck.

Komentarjev 3
  • Avatar luckyss
    luckyss 06:28 02.januar 2023.

    Zgodovinska zakonitost...Bolj se splošno stanje zaostruje, bolj se majhni tlačijo... Že pridobljene vrednote bodo požrle "banalnosti" kot cene hrane ali energentov.. Da ob propadu civilizacij najprej trpijo etika, empatija in podobne vrednote je že dejstvo..

  • Kmodri 20:40 01.januar 2023.

    Kjer Slovenci uspemo, se takoj pojavijo podrepniki!

  • Avatar pantani
    pantani 20:01 01.januar 2023.

    Banda nemška!!!

Sorodne novice