Šport > Zimski športi
1371 ogledov

Slovenske stopničke na prvi dan leta

Anže Lanišek Epa
Norveška zmaga, izjemen tudi Anže Lanišek.

Anže Lanišek je po prvi seriji tekme v Garmisch-Partenkirchnu zasedal drugo mesto, za vodilnim Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom, ki je slavil tudi na prvi tekmi v Oberstdorfu, je zaostajal le šest desetink točke. Tretji je bil najboljši skakalec zime Dawid Kubacki.

Poljak je v drugem skoku pristal pri 138 metrih in vrgel rokavico Lanišku in Granerudu. Slovenski skakalec z nadimkom Žaba je z lepimi ocenami, v seštevek so šle tri devetnajstice, in le z metrom krajšim skokom prevzel vodstvo. Na vrhu skakalnice je bil le še Norvežan. Ta je bil res ugodne razmere in poletel do 142 metrov. Slavil je z naskokom 6,4 točke.

"Lepa skoka. Danes je bil Granerud močnejši, a verjamem, da bo že v Innsbrucku drugače," je po tekmi za nacionalno televizijo dejal Lanišek, ki je nekoliko obžaloval 'le' deseto mesto iz Oberstdorfa.

Poleg Laniška, ki se je še sedmič to zimo povzpel na zmagovalni oder svetovnega pokala, skupno pa je osvojil svoje 20. stopničke, so v finalu nastopili še trije Slovenci. Lovro Kos in Timi Zajc sta v drugo precej popravila svoji uvrstitvi in na koncu zasedla 13. in 14. mesto. Domen Prevc je bil 29.

Brez točk sta danes med Slovenci ostala Žiga Jelar na 34. in nekdanji dobitnik zlatega orla Peter Prevc na 39. mestu.

Zdaj se karavana seli v Avstrijo. Tretja tekma 71. novoletne turneje v Innsburcku bo v sredo, 4. januarja, ob 13.30. Dan prej na Bergislu skakalce čakajo še kvalifikacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice