Šport > Zimski športi
2785 ogledov

To stavnice napovedujejo Lanišku pred novoletno turnejo

Anže Lanišek Epa Anže Lanišek.
Smo tik pred začetkom prvega vrhunca sezone smučarskih skokov.

V sredo se bo s kvalifikacijami v Oberstdorfu začela moška skakalna novoletna turneja. Kandidatov za skupno zmago je več, med njimi je prvi slovenski adut.

Stavnice v vlogo glavnega favorita sicer postavljajo Dawida Kubackega. Za vsak vložen evro na zmago Poljaka bi v primeru njegovega uspeha dobili med 1,80 in 1,90 evra.

Že na drugem mestu najdemo Anžeta Laniška. Njegov koeficient na večini stavniških list znaša okrog 5,00. Torej se za vsak vložen evro na njegovo skupno zmago obeta pet evrov.

Med glavne pretendente sodita še Norvežan Halvor Egner Granerud (koeficient med 6,00 in 7,00) ter Avstrijec Stefan Kraft (med 7,00 in 8,00). Že naslednji - Poljak Piotr Zyla, ima koeficient več kot 20,00.

Ostali Slovenci kotirajo precej nižje kot Lanišek. Okrog 20. mesta najdemo Lovra Kosa (151,00), Timija Zajca (200,00) in Petra Prevca (201,00). Podobne možnosti stavničarji pripisujejo tudi Domnu Prevcu (205,00) in Žigi Jelarju (205,00).

Dawid Kubacki Panika Šport Nenadna odpoved najboljšega na svetu, ženi pregorel telefon

Smučarske skakalke bodo silvestrsko turnejo začele danes s kvalifikacijami v Beljaku. Skupna zmagovalka turneje na izpadanje bo znana v nedeljo, 1. januarja. Slovenske skakalke upajo, da bo to zimo zlata sova ostala doma na Ljubnem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice