Šport > Zimski športi
113269 ogledov

Nenadna odpoved najboljšega na svetu, ženi pregorel telefon

Dawid Kubacki Profimedia
Poljske navijače je zajela panika po odpovedi njihovega glavnega aduta.

Najboljši skakalec aktualne zime Dawid Kubacki je na presenečenje poljskih navijačev odpovedal nastop na tekmi državnega prvenstva v Wisli, kjer se je ob njegovi odsotnosti naslova državnega prvaka veselil Kamil Stoch.

Kubacki, letos zmagovalec štirih tekem za svetovni pokal, je bil na startni list za tekmo v Wisli, a je tik pred zdajci odpovedal svojo udeležbo. Kot so sporočil z zveze, je k odločitvi botrovala tudi bolezen.

Noriaki Kasai Misija nemogoče Šport Neuničljivemu Kasaiju ne kaže dobro

"Samo prehlad," je v zvezi z zdravstvenim stanjem Kubackega sporočil generalni sekretar zveze Jan Winkiel. Njegov nastop na prihajajoči novoletni turneji, kjer bo veljal za enega izmed favoritov skupaj s slovenskim asom Anžetom Laniškom, za zdaj ni ogrožen.

"Kubacki je zbolel. Nismo želeli tvegati, zato smo se odločili, da bo v miru počival do turneje štirih skakalnic in nas raje razveselil v času novoletnih praznikov," je dodal predstavnik zveze.

Dawid Kubacki | Avtor: Profimedia Profimedia

Nenadna odpoved najboljšega skakalca na svetu je zmotila idilo njegove soproge Marte Kubacka, ki je trenutno v veselem pričakovanju. "Prejela sem že sedmi telefonski klic. Ker Dawid ne skače, me vsi sprašujejo, če rojevam. Ne rojevam," je sporočila izbranka dobitnika bronastega odličja iz Pekinga (2022).

71. izvedba prestižne novoletne turneje bo potekala od 28. decembra do 6. januarja. Glavna favorita za zmago bosta Kubacki in Lanišek, ki sta dobila sedem od osmih tekem v letošnji sezoni.

 | Avtor: Instagram Instagram
 

Komentarjev 1
  • pofukanavlada22 08:11 24.december 2022.

    ko ti grozijo pa moreš si izmislit da si bolan za odstop..........