Šport > Zimski športi
23909 ogledov

Neuničljivemu Kasaiju ne kaže dobro

Noriaki Kasai Profimedia
Zimzelenemu Noriakiju Kasaiju se odmika cilj, ki si ga je zastavil pred začetkom sezone.

Petdesetletni Noriaki Kasasi je pred začetkom tekmovalnega odbobja 2022/2023, v katerem navdušuje tudi slovenski orel Anže Lanišek, izrazil željo po vrnitvi med tekmovalno elito, a njegov cilj za zdaj ostaja nedosegljiv.

Anže Lanišek Daljava finala Šport Lanišek z izjemnim napadom skočil na stopničke

Legendarni "Kasasan" je v karieri zbral rekordnih 569 nastopov na tekmah elitnega ranga, zadnjega je zabeležil leta 2020 v Sapporu. Odtlej ni dobil priložnosti na najvišji ravni tekmovanja, vendar ga to ni odvrnilo od njegove namere.

"Moj cilj v tej sezoni je vrnitev v svetovni pokal. Tekmoval sem na 569 tekmah, zdaj merim na 600 tekem," je povedal japonski superveteran.

Medtem ko njegova motivacija ni vprašljiva, pa mu večjo težava predstavlja forma.

Prejšnji teden se je namreč udeležil državne tekme v Nayoru, kjer je osvojil skromno 13. oziroma 19. mesto. "Nisem se spoprijateljil s skakalnico," je priznal skakalec, ki se je nedavno mudil na pripravah v Kranju.

Anže Lanišek Boj se zaostruje Šport Lanišek ugnal najboljšega na svetu za tretjo zmago v sezoni

Trening v družbih nekaterih najboljših skakalcev na svetu je v njem že podžgal željo po dvigu forme.

"Z njimi bi se rad meril tudi na uradnih tekmah. Po vsakem skoku sem se takoj odpravil nazaj na vrh skakalnice. Opravil sem pet ali šest skokov v zelo kratkem času. Mladina se mi je smejala, češ da ne dohajam samega sebe. Opravil sem več kot 60 skokov, kar je več, kot sem načrtoval. Sčasoma me je začel boleti hrbet, konec koncev sem junija le dopolnil 50 let," je priprave na sončni strani Alp povzel Kasai.

 | Avtor: Epa Epa


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.