Šport > Zimski športi
27394 ogledov

Neverjetno, kaj načrtuje Kasai: "To je moj glavni cilj"

Noriaki Kasai Profimedia
Zimzeleni superveteran se pri 50 letih nadeja ponovnega preboja med svetovno elito smučarskih skokov.

Petdesetletni Noriaki Kasai kljub zavidljivi starosti za profesionalnega športnika še vedno ne razmišlja o upokojitvi. S tretjim mestom na nedavnem državnem prvenstvu je japonski superveteran dobil nov veter v jadra, v prihajajoči sezoni pa se namerava pod taktirko slovenskega strokovnjaka Matjaža Zupana spet vrniti med svetovno elito.

"Zavedam sem, da imam 50 let, vendar želim ponovno skakati v Evropi in poslušati na desettisoče navijačev, kako vzklikajo in navijajo ob omembi mojega imena. To je moj glavni cilj," je visoke ambicije pred začetkom sezone razkril Kasai.

Povedal je tudi, da je izredno zadovoljen z delom, ki sta ga doslej opravila skupaj z nekdanjim glavnim trenerjem slovenske skakalne reprezentance. Zupan, ki je samo štiri leta starejši od Kasaija, je namreč prevzel vodenje skakalnega kluba Tsuchiya Home Ski Club, katerega član je poleg Kasaija tudi aktualni imetnik velikega kristalnega globusa Ryoyu Kobayashi.

Ryoyu Kobayashi Brez zadržkov Šport Najboljši na svetu šokiral: "Ne maram trenirati, pijem alkohol, jem, kar hočem"

"Všeč so mi njegovi treningi in raznolikost vaj, ki nam jih je zastavil. Njihova natančna izvedba je zagotovilo za dvig tekmovalne forme," je o sodelovanju z Zupanom povedal veteran in priznal, da motivacijo črpa iz uspehov reprezentančnega oziroma klubskega kolega.

"Dosežki Ryoyuja Kobayashija mi predstavljajo veliko motivacijo. Malo sem ljubosumen nanj, ko ga gledam tako zmagovati," je v šali priznal daleč najbolj izkušeni skakalec v karavani.

Prva tekma nove sezone svetovnega pokala 2022/2023 bo na sporedu 5. novembra v poljski Wisli.

Planica.si Korak v prihodnost Šport Direktor smučarskih skokov: "To je velikanski korak za naš šport"

Noriaki Kasai | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 6
  • Akademik 15:51 14.oktober 2022.

    Noriaki Kasai /Kasa San samo eden , neverjeten duh in stamina...

  • Avatar pantani
    pantani 14:51 14.oktober 2022.

    Respect!!!

  • jakec1575 14:31 14.oktober 2022.

    Da ima pri teh letih še vedno eksplozivni odriv 20 letnika je noro.

Sorodne novice