Šport > Zimski športi
4447 ogledov

Križnarjeva sporočila odlično novico in razveselila navijače

Nika Križnar Profimedia
Zmagovalka skupnega seštevka skupnega pokala iz leta 2021 se je po grdi poškodbi in tritedenskem premoru vrnila na skakalnice.

Za slovensko smučarsko skakalko Niko Križnar je naravnost sanjska sezona. Sicer ni uspela ubraniti skupne zmage v seštevku svetovnega pokala, a je vseeno sezono končala na odličnem drugem mestu, obenem pa je v svetovnem pokalu dosegla kar devet uvrstitev na stopničke, od tega tri zmage in šest drugih mest. Prav tako je dobila seštevek Raw Air skandinavske turnerje, smetana na torti pa so bile olimpijske igre, kjer je osvojila bron na posamični tekmi ter zlato na mešani ekipni tekmi.

Svojo odlično formo pa je ohranila tudi čez poletje, kjer je naravnost blestela na poletni veliki nagradi. Na uvodni postaji v Wisli je dosegla zmago in tretje mesto, medtem ko je v Courchevelu zasedla drugo mesto. V skupnem seštevku je bila skupaj z Uršo Bogataj prepričljivo najboljša skakalka in za pričakovati je bilo, da bosta na zadnjih dveh postajah obračunali za naslov zmagovalke poletne velike nagrade.

Nato pa je prišla na vrsto tretja postaja, ta nesrečni romunski Rasnov. Tu si je namreč naša skakalna šampionka med treningom pri preskakovanju ovir grdo zvila gleženj, fotografije s socialnih omrežij pa so potrdile, da ne gre za nedolžno poškodbo. Križnarjeva je tako morala predati boj za skupno zmago na poletni veliki nagradi, a je vseeno uspela zadržati drugo mesto.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Olimpijska prvakinja Šport Za naše na tekmi navijala tudi športna superzvezdnica: "Tudi če ti ne uspe..."

Toda dosti bolj nas je skrbelo, kaj ta poškodba pomeni na dolgi rok in kako lahko vpliva na eno najmpomembnejših zimskih sezon v karieri naše mlade skakalke. Letos je namreč na sporedu dogodek, katerega naša skakalna ekipa že nekaj sezon z nestrpnostjo pričakuje.

"Vrhunec sezone bo zagotovo domače svetovno prvenstvo v Planici. Upam, da bom tu pokazala vse, kar znam. Sicer pa ponovno ciljam na globus, ker tudi lani nisem bila preveč daleč. Mislim, da mi to lahko uspe, predvsem moram pa v skokih čim bolj uživati. Res se veselim zimske sezone, zdi se mi, da sem telesno še bolje pripravljena, kot lani. Pričakovanja in cilji so zato zelo visoki. Če bo šlo v takšnem tempu, kot sem začela poletno sezono, me nima kaj skrbeti," je še pred poškodbo v pogovoru za Žurnal24 razlagala odlična slovenska skakalka.

Nato pa nas je poškodba v Rasnovu močno prestrašila. A iz Planice vendarle prihajajo dobre novice. Nika Križnar je nazaj! V torek je namreč v Planici vsega dobre tri tedne po poškodbi že opravila svoj prvi skok. "Vrnila sem se! Po treh tednih končno spet na skakalnici. Pogrešala sem ta občutek," je sporočila preko socialnih omrežij ter zraven delila posnetek omenjenega skoka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice