Šport > Zimski športi
13232 ogledov

Slovenska olimpijska junakinja: "Prav dolgo ne bom več skakala"

Urša Bogataj Ramsau Epa
Dvakratna olimpijska prvakinja Urša Bogataj je namignila, da se njena kariera približuje koncu.

"Ljubezen do skokov je tisto, kar me najbolj žene naprej. Prav dolgo ne bom več skakala, zato si želim uživati v tem, kar počnem, in seveda kot bržčas vsak, si želim dobro skakati," je v intervjuju za STA povedala slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj.

Njena velika želja ostaja veliki kristalni globus, vendar ji v primeru, da ga ne bo osvojila, to ne bo kratilo spanca. "V mojih očeh je veliki kristalni globus vreden največ, kar kdo lahko osvoji. Tudi če pogledamo olimpijske igre, gre še vedno za eno tekmo, na kateri se ti res vse poklopiti. To, kar je pa uspelo Niki (Križnar, op. a), ki je osvojila veliki kristalni globus, je pa pokazatelj, da je celotno sezono res dobro oddelala, da je bila praktično ves čas v špici. Seveda, le kdo si ga ne bi želel?" je dejala v smehu dodala: "Ampak do tja je težko priti. Vsako leto težje. Nočem si nalagati še tega bremena, res ne, želim uživati v skokih. Morda sem pa dovolj dosegla že lansko sezono."

Urša Bogataj | Avtor: Instagram Instagram

Kar zadeva priprave na prihajajočo sezono, je 27-letnica stavila na preverjeno formulo. "Sezone smo se lotili enako kot vedno. Kar nekaj časa sem posvetila tudi študijskim obveznostim. Izpite na fakulteti sem sicer skušala delati čim bolj sproti, letos pa sem se morda še bolj zavzela za študij, saj se zavedam, da moram šolo narediti. Željo imam, da 'faks' dokončam, zaradi tega sem mu letos namenila še toliko več pozornosti. A treningi niso zaradi tega prav nič trpeli," je povedala olimpijska junakinja.

Urša Bogataj | Avtor: Profimedia Profimedia
Fizično ni imela nobenih težav, da je tudi novo poletno sezono pričakala dobro pripravljena, je potrdila s skupno zmago na poletni VN. "Kakšnih posebnih težav nisem imela, je pa običajno, da imam po tako težki poškodbi kolena (leta 2019 si je strgala prednjo križno vez desnega kolena, op. a) tu in tam kakšne bolečine. Ampak gre za normalno stanje, zato me ne skrbi."

Nova sezona smučarskih skokov se bo letos začela ekstremno zgodaj, in sicer s tekmami 5. in 6. novembra v Wisli, kjer bodo udeleženci tekmovanja pristajali na plastičnem doskočišču. "Moram povedati, da je meni osebno to kar všeč. Ko sem izvedela, da nas start čaka v Wisli, in da bo spodaj plastika, sem bila zadovoljna, ker vem, da imajo ponavadi fantje tam kar težave. Tam je precej toplo, tako da je težko ustrezno pripraviti skakalnico, če primanjkuje snega. Poleg tega je v Wisli že sam po sebi zapleten kontra-breg oziroma iztek, tako da je bila meni ta ideja o plastiki zelo všeč," je komentirala Bogatajeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice